Klizne kapije i rampeKlizne kapije služe kao zamena za ulazne rampe koje se nalaze na zaštićenim predelima u kojima je frekvencija saobraćaja jako mala. Mogu se nalaziti na autoputevima, kao i na ulazima u velike parking centre i tako dalje.
Uostalom postavljaju se tamo gde kupac misli da je potrebno. Na osnovu mesta postavljanja rampe ili kliznih vrata se bira određen model kao i dizajn. One se izrađuju od čelika, veoma su masivne konstrukcije. Izrađivanje prostora koji se nalazi između profila je oblika mreže, i rešetke panela. Pokretanje kapije obavlja elektromotor. Elektromor može biti trofazni, monofazni lii sa sniženim naponom. Kapija se pokreće testerom ili daljinskim komandovanjem. Najveću primenu ima za regulisanje ulaza i izlaza u krugovima fabrike, u javnim garažama, kao i na parkinzima i ulazima u aerodrome i tako dalje.
Za funkcionisanje kliznih kapija postoji više tipova reduktorskih, samozaključavajućih elektromehaničkih motora. Prenos se izvodi pomoću zupčanika i zupčaste letve. Vrste ugrađenih motora zavise od težine koju iznosi kapija kao i od intenziteta upotrebe. Pojavljivanjem pokretnih kapija je došlo do zahtevanja fleksibilnih automatizacija. Te fleksibilne automatizacije mogu lako da kontrolišu mnoge veličine ramova, kao i različite moguće brzine tranzita i njihovu promenu okoline. Bitna činjenica je da takva kapija uvek obezbeđuje najbolje moguće uslove za siguran rad, funkcionalnost kao i pouzdanost. Postoje i obrtne pokretne kapije koje zahtevaju veoma adekvatnu pažnju kada je u pitanju motorizacija. Motorizacija je veoma bitna jer najčešće moraju da budu u mogućnosti da podnesu velika opterećenja koja se dešavaju usled upotrebe i velikom izlaganju vremenskim uslovima. Na tržištu danas možete naći velik asortiman proizvoda, koji su ne samo funkcionalni već su dizajnirani tako da se lako instaliraju na kapiji. Postoje u svim veličinama kao i za tešku upotrebu.
Postavljanje kapija je idealno rešenje ukoliko želite da prostor svog doma ili firme učinite što bezbednijim. Na taj način ćete imati uvid u sve osobe koje su dolazile i odlazile. S obzirom da je tehnologija napredovala klizne kapije i rampe možete naći raznih vrsta i dezena. Pre nego što krenete u kupovinu morate se dobro informisati kakva kapija ili rampa je vama potrebna i na osnovu toga potražiti onu vama odgovarajuću.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here