Koliko dobro poznajete BeogradDolazak prijatelja iz inostranstva je nešto čemu se uvek obradujemo, ali ume biti i prilično stresno iskustvo. Obično ne tako dugo vreme koje nam je na raspolaganju želimo da iskoristimo na najbolji mogući način. Da ih sprovedemo kroz grad, posetu učinimo što sadržajnijom i zanimljivom, a u isto vreme provedemo trenutke za pamćenje sa ljudima koje nemamo često priliku da viđamo.
Kako uklopiti sve to, a opet izbeći svima dobro poznato besciljno lutanje po gradu i mozganje šta pokazati i šta ispričati? Krenite u… ”Beogradsku potragu”!

O čemu je zapravo reč?

Po sredi je projekat dveju sjajnih i mladih cura koje su prepoznale potrebe beogradskih domaćina i osnovale BeoQuest, prvu agenciju za profesionalno organizovanje interaktivnih potraga po Beogradu i time obezbedile zabavu za sve. Potrage predstavljaju sklop zagonetki, izazova i uputstava koja će vas odvesti do krajnjeg cilja i eventualne pobede. Ova potraga, koja traje dva do tri sata, će vas i vaše goste provesti kroz sam centar grada i preko nekih od najzanimljivijih tačaka koje svaki posetilac prestonice treba da obiđe. Vaši dragi gosti će imati priliku da se upoznaju sa lokalnim običajima i kulturom grada, a vi da otkrijete još neku zanimljivost, jer koliko god puta prolazili gradom, uvek će neki deo te scenografije ostati nezapažen. Pitanja tokom igre su raznovrsna, daju šansu svim učesnicima da se izraze i angažuju, i zasigurno vam ni u jednom trenutku neće biti dosadno, štaviše. Dinamika iako promenljiva, sve vreme je pri maksimumu, što dodatno sve čini interesantnim. Najbolja stvar je što i kad završite potragu, euforija i želja za novim stvarima ne prestaje. Probudićete malog istraživača u sebi koji je tek zagrebao malo dublje istoriju Beograda. Definitivno prezanimljivo, korisno i nesvakidašnje iskustvo.
Sve što vam je potrebno od opreme prilikom pretrage je udobna obuća i fotoaparat ili telefon da zabeležite svaki trenutak. Takođe, korisno je napomenuti da je potraga na engleskom čime se jezička barijera ruši, pa eto još jedne pozitivne stvari.
Beograd noćuPošto ste donekle utolili žeđ detektiva u vama i vašim dragim gostima zbog kojih ste se prvobitno i upustili u ovu slatku ekspediciju, vreme je da im preporučite kvalitetan izlazak gde će osetiti pravi šarm Beograda kada ga poljulja koja čaša vina i ritam tamburica. Naravno da znate o kom delu grada pričamo.
Šta znate o BeograduDobrodošli u Skadarliju. Kaldrma, retro haljina, vrtoglave potpetice, prijatelji-turisti željni nastavka igre, muzika i veseli žamor iz Tri šešira. Misli smo smestili u neku prošlu deceniju i puštamo da nam se beogradski duh uvuče pod kožu. Dobar provod praćen je vrhunskim srpskim specijalitetima, pa je suvišno reći da je ovakav izlazak hrana i za dušu i za telo.
I za kraj kada dočekate prve zrake Sunca na toj istoj kaldrmi na kojoj ste tako energično i zadovoljno započeli veče i ušli u noć, preporuka je imati smeštaj u centru grada. Turisti su uvek voleli da budu u centru dešavanja, pa im nemojte to uskratiti i ovaj put. Udoban apartman i krevet su najbolje sredstvo za oporavak do nove akcije i ture kroz grad.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here