Koliko "ljudskih godina" ima vaš pasNeki opći podaci o duljini života pasa bili bi: prosječni životni vijek psa je oko 12 godina, s time da postoje razlike od pasmine do pasmine; kada pas navrši sedmu godinu života smatra se odraslim psom, ali i tu postoje razlike zavisno od pasmine pa je tako kod manjih pasmina to jedna ili dvije godine više, dok je za veće pasmine jedna do dvije godine manje.
Da biste odredili koliko “ljudskih godina” ima vaš pas, pročitajte slijedeće zaključke do kojih su došli veterinari:

  • Sa navršene dvije godine života pas ima 24 “ljudske godine”.
  • Za svaku slijedeću godinu nakon navršene dvije godine života psu dodajte 4 godine. Npr. pas koji navrši tri godine ima 28 “ljudskih godina” života, pas od četiri godine ima 32 “ljudske godine” života itd.
  • Kod duljine života psa treba voditi računa o veličini psa odnosno o psećoj pasmini. Smatra se da manje pasmine žive duže od većih pasmina. Npr. pas koji ima šest godina (što je 40 “ljudskih godina”), ako je u pitanju veća pasmina, tada on ima već 42 “ljudske godine”.

Poželimo našim kućnim ljubimcima što duži i sretniji život, jer tada će i naš život biti ljepši i bogatiji, a većeg i vjernijeg prijatelja od psa teško ćete naći!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here