Kombank arena i njen značajJedna od najlepših modernih građevina Beograda koja je mnogima prva asocijacija kada je u pitanju održavanje koncerata poznatih zvezda ali isto tako i sportskih manifestacija je Kombank arena, velelepni objekat poznat i kao Beogradska arena koji je građen od 1991. godine.
Kompleks koji je projektovao Vlada Slavica i koji je upotrebnu dozvolu dobio 2007.godine, sastoji se od male i velike dvorane i parkinga.
U zavisnosti od događaja, kapacitet arene je do 23.000 gledalaca što je ujedno čini i glavnom lokacijom za održavanje svih većih događaja u gradu. Glavna dvorana ima 68 luksuznih loža kao i VIP salon koji se često koristi za konferencije.
U ložama se nalazi raskošni separe, terasa sa oko 15 sedišta i opremljena čajna kuhinja. Od ukupnog broja, tri su izdvojene kao luksuzni salon, novinarske pozicije i rezervisana mesta za gradske zvaničnike.
Funkcionalnost dvorane je široka o čemu svedoče različite manifestacije kao što su teniski turniri, predstave na ledu i vatreni okršaji motorima zbog čega parter ove dvorane mora specijalno da se pripremi.
Ono što je interesantno je to da je prvi održani košarkaški turnir u Areni bio Dijamantska lopta, 2004. godine zbog čega je kao uspomena na taj događaj na platou ispred severnog ulaza postavljen spomenik dijamantske košarkaške lopte.
Svojim neobičnim dizajnom i kapacitetom Kombank arena se svrstava u svetski vrh već postojećih arena pored San Đorđi arene u Barseloni, Oak u Atini i Globen u Stokholmu.
Poslednjih godina u Kombank areni su se održale: Pesma evrovizije (2008. godine), zatim Univerzijada (2009. godine) kao i Dejvis kup. Pored sportskih manifestacija u ovoj dvorani su nastupale i mnoge zvezde kako sa domaće tako i sa svetske scene kao što su Dženifer Lopez, Žan Mišel Žar, Šade, Brajan Feri i drugi. Od muzičkih manifestacija za ovu godinu najavljeni su koncerti Doris Dragović, Deep Purple i Parni valjak.
Kod arenaPrelepo okruženje, moderna arhitektura, delimična udaljenost, ali i dobra povezanost sa centrom grada čine okolinu arene atraktivnim i traženim krajem za život ili privremeni boravak. Zbog toga ne čudi što se apartmani koji se nalaze u blizini Kombank arene odlikuju malo višim cenama iznajmljivanja.
Nadamo se da dolazimo do istog zaključka: Nemojte gubiti vreme, uzmite svoje tablete u ruke i nađite svoj kutak u samom srcu Novog Beograda!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here