Kratka avantura kroz BečUkoliko ste se zasitili Beograda, odlična destinacija je Beč. Dovoljno je dobro raspoloženje, kofer u ruci, prevoz na relaciji Beograd – Beč i za svega šest sati vožnje stižete do Beča. Beč, grad romantike, valcera, kulture, Mocart kugli, grad koji nudi više od toga, grad koji ima dušu.
Beograd i Beč imaju toliko sličnosti, ali je neophodno da posetite Beč, kako bi uočili koje su razlike.
Jedna od osnovnih sličnosti Beograda i Beča, je ta što dok šetate parkovima, obilazite muzeje ili kupujete u radnjama, na svakom ćošku možete čuti srpski jezik. Beč je grad u kojem nema tenzije, nervoze i stresa. Gde god da odete ljudi su nasmejani i ljubazno će vam odgovoriti na svako vaše pitanje.
Kratka avantura kroz BečBeč je na 10. mestu po veličini među gradovima Evropske unije. Može se pohvaliti bogatom istorijom dugom 4 miliona godina i smatra se jednom od najstarijih naseobina na svetu. Jedan od mnogih razloga da posetite Beč je sigurno i to što je Beč grad u kojem su živeli i stvarali svetski poznati kompozitori, kao što su Mocart i Betoven, koji su doprineli da se Beč sa pravom naziva svetskom muzičkom prestonicom.
Kratka avantura kroz BečOno što svakako morate obići u kratkoj avanturi kroz Beč :
• Dvorac Šenbrun – dvorac je bio u posedu dinastije Habzburga, a kasnije je postao vlasništvo republike Austrije posle propasta monarhije 1918. godine.
• Volksgarten – Beč je poznat po prelepim parkovima i slobodno možemo reći da je ovaj najlepši među njima. Park koji se prosto ističe svojom lepotom. Volksgarten je nastao nakon što je Napoleonova vojska 1809. godine u napadu na Beč razrušila stare zidine i stvorila novi atraktivan prostor u centru grada.
• Spomenik Mariji Tereziji – jedan od najlepših trgova u Beču.
• Schloss Schonbrunn palata – koja je na listi svetske kulturne baštine UNESCO, svakako je treba posetiti.
• Hundertvasserhaus – Iako je malo van centra, Hundertvasserhaus je jedan od najlepših objekata u zemlji. Dizajniran je od strane avangardne umetnice Friedensreich Hundertvasser i izgrađen je 1985.godine.
• Prirodnjački muzej – bečki prirodnjački muzej je jedan od najboljih muzeja takve vrste na svetu. Muzej koji privlači najviše turista.
• Dvorac Belvedere – jedan od najlepših bečkih znamenitosti, sagrađen u 18. veku, kao letnja rezidencija princa Eugena Savojskog.
• Crkva Sv. Petra u Beču – u samom centru grada, tik od ulice Graben. Ovde se nalazi crkva još od 4 .veka, te je to bila prva bečka crkva.

1 KOMENTAR

  1. Super ;lanak, hvala vam. Preporučujem obavezno da posetite i ZOO vrt, posto je stavrno divan i ma vrlo neobicne zivotnje. Takodje, Stadtpark je maltene u centru grada, u 3. i prelep je za opustanje, setnju ili sport. Uživajte u Beču!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here