Kupaonica - oaza miraOdlaskom u hramove za duh i tijelo ne vodimo brigu koje ulje ćemo staviti na koji dio tijela, koje ulje i kako će upotpuniti atmosferu, sve to prepuštamo stručnjacima, a naš je jedini zadatak da ostavimo brige na ulazu i prepustimo se ugodi i uživanju. No, u nemogućnosti stalnih odlazaka, tu nam može poslužiti naša kupaonica koju možemo pretvoriti u malu oazu mirisa i ugode u kratkom vremenu.
Vruće kupke u koje stavljamo ulje kamilice i lavande, idealne su za tretmane nesanice, tjeskobe, živčane napetosti i ostalih problema uzrokovanih svakodnevnim stresnim situacijama. Njih dodajemo u kadu razrijeđene medom, jabučnim octom, soli ili mlijekom.
Dok u želji da se okrijepimo i razdrmamo, u nešto hladniju vodu stavljamo npr. eterično ulje bora, ružmarina ili eukaliptusa koji imaju stimulirajuće svojstvo.
Kupke za stopala na kraju radnoga dana mogu imati isto djelovanje kao i kupke čitavoga tijela. Potiču cirkulaciju i osvježavaju, a nakon kupke masiranjem mješavine eteričnog ulja čajevca sa kantarionovim uljem imaju i ljekovita svojstva, posebno kod osoba koje imaju problema sa atletskim stopalom i gljivicama. Čajevac je vrlo jak antiseptik i fungicid, djeluje protuupalno, te se u tom slučaju preporuča tretiranje.
Za podizanje ugodne atmosfere koja će zaokružiti čitavu priču najčešće se koriste ulja pačulija, sandala i ylang-ylanga. Svako od njih posjeduje senzualan i egzotičan miris koji djeluje stimulativno na sva osjetila.
Biljne ljekarne i trgovine zdravom hranom najbolje su rješenje za ulazak u svijet eteričnih ulja. Deklaracijom, latinskim nazivom, zemljom porijekla, načinom dobivanja i rokom trajanja daju nam sigurnost da nisu kopije i kemijske mješavine, te ih bez straha možemo koristiti. Stručne savjete i nedoumice isto tako rješavamo na spomenutim mjestima.
Tako revitalizirani i smireni, opijeni mirisima lakše krećemo u nove izazove i nove pobjede.

3 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here