Kupite ZG SirekZG Sirek – Od sada svaki svježi kravlji sir, ako bude ispunjavao određene uvjete i kriterije, može postati ta robna marka. Projekt ZG sirek započeo je prije nekoliko godina pod nazivom “Očuvanje proizvodnje tradicijskih zagrebačkih proizvoda”.Uz sedam kumica iz Zagreba i Županije koje proizvode robnu marku ZG sirek uskoro će ih biti 10.
Prodaju sir na tržnicama Utrini, Dubravi i Jarunu, a želja je da jamstva robne marke ZG sirek dobiju i kumice s Dolca.
Budući da je svježi sir primarno sastavljen od sporo probavljivih proteina s vrlo malo ugljikohidrata, izvrstan je izbor za večernju ili kasnovečernju zakusku. Sporo probavljivi proteini kroz duže vremensko razdoblje omogućuju konstantan pritok aminokiselina čime onemogućuju mišićnu razgradnju, tako da je svježi sir savršen izbor prije spavanja. Već smo rekli da je svježi sir zbog sadržaja svojih proteina i vrlo zasitan tako da ćete njegovom konzumacijom spriječiti i ono kasnovečernje prejedanje i natrpavanje junk hranom.
U stvari, svježi sir je izvrstan obrok u bilo koje doba dana. Bilo da ga pojedete uz salatu ili šnitu kruha, s njim nikada ne možete pogriješiti.
Svježi je sir također vrlo prilagodljiva hrana i može biti izvrsna zamjena za kaloričnije sireve s mnogo masnoća u brojnim receptima i jelima. Eksperimentirajte, miješajte sastojke sve dok ne pronađete idealnu kombinaciju koja će zadovoljiti vaše nepce.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here