Lista aktivnosti za letovanje na MaldivimaZa manje aktivne posetioce koji vole da leškare i da se sunčaju plaže na Maldivima su savršene, mogu da uživaju u pogledu na zalazak sunca uveče uz predivne plodove mora. S druge strane za posetioce avanturističkog duha i one koji vole da istražuju dok letuju, Maldivi imaju raznovrsnu ponudu kako bi njihov boravak bio što ispunjeniji i upravo za njih imamo brzi vodič.
Za jedno nezaboravno iskustvo mežete izabrati posmatranje delfina ili istraživati podvodni svet ronjenjem. Nemojte sedeti na jednom mestu, istražite razna ostrva koja su u blizini i pitajte za savete od meštana. Nakon što se sprijateljite probajte da naučite jedan ili dva recepta od novih poznanika i tako ponesite nešto sa sobom za pamćenje.
Kajaking
Ukoliko volite kajaking na kristalno čistoj vodi onda bi letovanje na Maldivima bilo jednako ostvrarenju vašeg sna. Krenuti na sopstveno putovanje kajakom i spoznati lepotu širokog azurnog mora i tišina koja ostaje sa vama dugo nakon što ste napustili ovo mesto je nešto što vam ostaje u sećanju celog života.
Plivanje sa delfinima
Da li ste ikada videli kako grupa delfina iskače i zaranja u azurnom moru? Epa more na Maldivima je upravo središte toga i ukoliko imate malo sreće naići ćete na mnogo njih. A taj doživljaj će promeniti način na koji doživljavate more zauvek. Jedna od najčešćih vrsta delfina koja se ovde mogu naći su tzv. spiner delfini koji se često mogu naći u grupama u ovom moru. Delfini se hrane blizu obale noću, a nekad zbog hrane ujutru dolaze blizu koranlnih ostrva, dok se popodne vraćaju otvorenom moru. Mnogi rezervati organizuju dnevne izlete u specifičnim oblastima kako bi ste mogli da vidite spiner delfine u njihovom prirodnom staništu. Druge aktivnosti koje ovde možete isprobati su kajaking, jedrenje, podvodne šetnje kao i joga.
Ronjenje
Lista aktivnosti za letovanje na MaldivimaVaš odmor iz snova u ovoj veličanstvenoj suncem okupanoj okolini može biti još uzbudljiviji sa aktivnošću kao što je ronjenje. Ronjenje na Maldivima će vam proširiti horizonte i vidike koje ste do sada mogli da vidite samo na filmu. Jedno od najpopularnijih mesta za ronjenje sa velikim brojem malih i velikih pećina sa mnogo lukova i rupa je Fotteyo. Mnoštvo raznovrsnih riba kao i ajkula čekićara dominiraju ovim delom okeana koje svakako vredi videti. Neka od najboljih mesta za ronjenje su Kuramathi House Reef, Guraidhoo Kandu, Maa Kandu kao i Kudarah Thila.
Večera sa lokalnom porodicom
Da bi ste stekli pravi osećaj o mestu na kome boravite, pokušajte i izgradite prijateljsku vezu sa lokalnim stanovništvom region a u kom se nalazite, a najbolji način za to je upravo hrana. Istražite lokalne markete i kupite sveže povrće. Naučite da kuvate lokalnim posudama uz pomoć i savete lokalaca i ne zaboravite da uživajte u hrani i razgovoru. To je jedan od najboljih načina za učenje bogate kulturne baštine Maldiva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here