Montažne kućeZa izgradnju savremene montažne kuće se koriste samo ekološki čisti materijali koji po svojim karakteristikama predstavljaju najzdraviji gradivni element na današnjem tržištu.
Kao osnovni materijal se koristi visokokvalitetno drvo, ekološki materijal koji je dokazao svoja svojstva u građevinarstvu još od vremena kada je prvi čovek sebi sagradio prvu kuću. Po svojim karakteristikama drvo spada, pored kamena, u plemenite materijale koje donosi toplinu i osećaj povratka i pripadnosti prirodi.
Prilikom gradnje montažne kuće nudi se opcija da se spoljnja fasada u potpunosti uradi od falcovanih poluoblica, koje se kao materijal, kompletno izrađuju od lokalnih sirovina i predstavljaju autohtoni proizvod. Montažne kuće tada dobijaju jedan rustičan izgled i potpuno se uklapaju u planinske ambijente. Eto rešenja za najjednostavniju gradnju vaše vikendice ili planinske brvnare.
Neprocenjiv je osećaj kada shvatite da svakodnevnim stanovanjem okruženi drvetom postajete ponovo deo iskonskog nagona čoveka da se vraća prirodi, tako retkog stanja za današnjeg čoveka.
Različito od klasičnih gradnji, montažne kuće ne sadrže u procesu svog nastanka sintetičke materijale koji bi svojim strukturama podsticali stvaranje patogenih organizama. Zaboravite na plesnjive ćoškove zidova ili neprijatan miris gljivica u kupatilu. Montažne kuće na ovaj način postaju idealno mesto života za ljude koji hronično pate od alergija ili čestih respiratornih infekcija. Zbog dobre izolacije neće biti kondezacije pare zbog razlike u temperaturi zida sa spoljašnje i unutrašnje strane.
Kod redovnih adaptacija standardnih kuća značajna sredstva se upravo odvajaju za termoizolaciju zidova. Mesečna izdvajanja za hlađenje ili grejanje će vrlo brzo isplatiti uložena sredstva kroz niže račune za potrošnju energenata. Upravo su montažne kuće koncipirane da predstavljaju najkvalitetnije termoizolovane objekte i na taj način da se približe pojmu “pasivne kuće”. To se postiže unapred utvrđenim procesima proizvodnje kao i materijalima zavidnog kvaliteta koji se koriste u toku same izgradnje. Izuzetan klimatski komfor je neodvojivo vezan za besprekornu termoizolaciju svih površina montažne kuće. Korišćenjem navedenih materijala leti dobijamo značajne uštede jer se same montažne kuće vrlo slabo zagrevaju pod dejstvom sunčevih zraka.
Uz sve ove prednosti, montažne kuće su znatno jeftinije od komercijalne gradnje čak i za jednu trećinu ukupnih troškova koji su, uzgred rečeno, poznati i strogo definisani pre same izgradnje i na taj način su sprečene nezgode sa pojavljivanjima dodatnih troškova u procesu nastanka kuće. Najveći broj izvođača radova vezanih za montažne kuće garantuju vreme izgradnje ispod 30 dana od izrade samog projekta do ključa u ruke. Imate sve procedure proizvodnje poznate pre same gradnje tako da možete da se uverite kako će sve izgledati do najsitnijih detalja. Na vama je samo izbor kome ćete poveriti izgradnju vašeg budućeg doma.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here