Muzika za svadbe i prvi plesNajromantičniji momenat na proslavi venčanja jeste prvi ples. To nije samo plesni nastup pripremljen za posmatrače, već je ideja da novi bračni par otvori ples kojem će se priključiti ostali gosti, baš kao u stara vremena na balovima.
Prema rečima Jovana Dučića, ples je ekstaza i vrhunac uzbuđenja, i stoga je veoma bitno koja muzika za svadbe svira dok plesom slavite najlepši dan u svom životu.
Ranije je prvi ples na venčanjima neizostavno bio valcer, međutim, danas se malo ko može pohvaliti velikim umećem u plesanju standardnih plesova. Moderna muzika za svadbe je danas nadjačala tradiciju, stoga mladenci plešu uz sve moguće vrste, a neretko prirede i mali zabavni šou za prisutne plešući neki „ludi ples“. Ukoliko već niste izabrali pesmu za svoj prvi ples i pitate se koja je dobra muzika za svadbe uz koju ćete zaigrati i uživati, slede predlozi koji mogu biti od pomoći. Više informacija o muzici za svadbe potražite i na ovom linku
.

Strana muzika

Postoje veoma lepe i romantične pesme stranih autora koje mladenci neretko biraju kao muzičku podlogu za svoj prvi ples. Ukoliko se ne odlučite za klasični valcer, strana muzika za svadbe bogata je divnim ljubavnim pesmama. Svakako, bitno je pronaći onu koja opisuje vašu priču ili koja vam je posebno draga jer vas vezuje za neki zajednički događaj. Odličan izbor ovde je Eros Ramazzotti sa svojom pesmom „Por ti me casare“. Preporučuju se i neke od veoma popularnih i poznatih stranih pesama poput: Can’t Take My Eyes off You (Frankie Valli), I Just Called to Say I Love You (Stevie Wonder), Everything I Do, I Do It For You (Bryan Adams), I Don’t Want to Miss a Thing (Aerosmith), When a Man Loves a Woman (Percy Sledge), I Will Always Love You (Whitney Houston), Time of My Life (Dirty Dancing).

Domaća muzika za svadbe

Kod domaće muzike nećete pogrešiti ako se setite naših najromantičnijih izvođača poput Galije, Bajage, Zdravka Čolića, Željka Samardžića ili Đorđa Balaševića. Neke od predloženih pesama za prvi ples su: Da li znaš da te volim (Dado Topić), Pogledi u tami (Sergej Ćetković), Čarobno jutro (Nina Badrić), Jedan čovek i jedna žena (Dragan Stojnić), Anđele moj (Željko Samardžić), Sigurni (Toni Cetinski), Da te volim (Aleksandra Kovač). Ovakva muzika za svadbe doprineće da pamtite vaš prvi ples čitavog života.

Latino ritmovi

Bilo da ste iskusan plesač ili tek početnik, ukoliko imate osećaja za ritam i odvažnost da pokušate sa plesnom koreografijom, latino plesovi su pravi izbor. Postoje škole plesa koje imaju posebne kurseve za buduće mladence, pomoću kojih ćete kroz ubrzani program naučiti korake pripremljene samo za vas, u skladu sa vašim talentom, kondicijom i pesmom koju izaberete. Imate širok izbor plesova na raspolaganju poput rumbe, sambe, cha-cha, džajva… i na vama je samo da odredite koji vam stil najviše odgovara. Muzika za svadbe koja se u ovom slučaju preporučuje je: Samba Pa Ti (Santana), Let’s Never Stop Falling in Love – Pink Martini, Could I Have This Kiss Forever (Enrique Iglesias), And I Love Her (The Beatles), Sway (Michael Buble), Dance with Me (Michael Bolton), Save The Last Dance For Me (Michael Buble). Takođe, nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za nešto od Vlade Georgieva ili Saše Kovačevića, budući da njihove pesme uključuju i latino ritmove.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here