Najpopularniji sajtovi za bukiranje smeštaja prilikom putovanjaPutovanja su jedan od ovozemaljskih darova koja su uvek aktuelna, a poznato je da ona nisu samo stvar novca, već i hrabrosti. Ukoliko ste dovoljno hrabri da se otisnete na nova, interesantna i nezaboravna putešestvija, sami ili u prijatnom društvu, predstavljamo vam nekoliko sjajnih sajtova za bukiranje smeštaja na celoj zemaljskoj kugli.
U narednim redovima imaćete priliku da se susretnete sa raznolikim buking sajtovima, benefitima i nedostacima istih, a da li će kvalitet ponude biti reper za buking, ili možda kreativni web dizajn sajtova, ostaje vam da sami prosudite.
Booking je sajt koji je najpoznatiji u Srbiji, a samim tim i servis kojem je pristupilo najviše korisnika sa našeg podneblja. Ovaj servis je popularan i koristan zato što pored lokacije i opisa smeštaja, postoji i deo sa komentarima gde možete videti iskustva gostiju. Imajte na umu da je svaka nacija specifična po stilu života i ukusima, te se može desiti da neki od gostiju iz Španije zameraju na hrani, turisti iz Nemačke na higijeni, no to ne treba da bude reper prilikom odabira smeštaja, jer svakako nećete odsedati u ekskluzivnim hotelima sa 5 zvezdica. Važno je napomenuti da Booking funkcioniše veoma jednostavno, brzo se dolazi do široke palete informacija, ali kada je u pitanju vizuelni utisak na korisnike servisa, odnosno izgled samoga sajta i web dizajn, isti će se radije opredeliti za druge buking sajtove, jer su strukture sajtova znatno kvalitetnije i zanimljivije, i kreativniji web dizajn. Prema rečima korisnika, na ovom sajtu ima prostora za promene i unapređenja u pogledu ažurirane izrade sajta i kreativnije osmišljenog web dizajna.
TripAdvisor je najveći sajt za putovanja na svetu. Predstavlja nadgradnju Booking-a. Omogućava potencijalnim putnicima da isplaniraju i rezervišu nezaboravna putovanja. Benefit ovog servisa je što pored opisa hotela, postoje i opisi atrakcija, tako da vrlo lako možete da vidite šta vas čeka u mestu u koje putujete i na vreme proverite vredi li otputovati ili ne. TripAdvisor pruža veliki izbor destinacija za putovanja i nudi savete miliona putnika, kao i funkcije za planiranje sa praktičnim vezama do alatki za rezervisanje, koje proveravaju stotine web sajtova kako bi pronašle najbolje cene hotela za vas. Sajtovi sa brendom TripAdvisor-a čine najveću zajednicu putnika na svetu, sa 340 miliona jedinstvenih posetilaca mesečno, i više od 320 milona komentara i mišljenja, koji pokrivaju skoro 5 miliona smeštajnih objekata, restorana i atrakcija. Ovi sajtovi su aktivni u 45 zemalja širom sveta. Trip Advisor takođe obuhvata TripAdvisor for Business, specijalizovani ogranak koji onima koji se bave turističkom delatnošću pruža pristup milionima korisnika, koji svakoga meseca posete TripAdvisor. Ovaj servis upravlja i rukovodi web sajtovima pod još 24 medija koji se bave putovanjima.
Airbnb je sajt koji je svojim pojavljivanjem na buking nebu napravio pravu ekspanziju u web dizajnu i ozbiljno konkurisao hotelskoj industriji. On ne samo da prednjači za nekoliko klasa u web dizajnu u odnosu na ostale buking sajtove, već ima osetno širi spektar ponude naspram svoje konkurencije. Na ovom sajtu možete rentirati apartman, kuću, brod, kruzer ili kućicu na drvetu. Airbnb je produžena ruka društveno-socijalne mreže CouchSurfing, koji funkcioniše po principu povezivanja putnika sa ljudima koji žele da iznajme svoj prostor i druže se. Za skoro deceniju postojanja, ovaj servis je koristilo preko 11 miliona korisnika. Airbnb ima registrovane domacine u 33 000 gradova, u 192 države i u svojoj bazi ima preko 500 000 ponuda. Iako se nekim ljudima, koji su se opredelili za buking preko Airbnb-a, ovaj servis činio nesigurnim, kasnije se ispostavilo da putovanje preko ovog sajta može biti nesvakidašnja avantura. U krajnjoj liniji, prema zapažanjima korisnika, Airbnb obiluje lepotama kada je web dizajn u pitanju, tako da ga je milina posetiti i kada se ne odlučite za bukiranje nekog smeštaja.
Expedia je online agencija, osnovana u sklopu Microsofta i prednjači naspam konkurencije kada su bukiranja individualnih putovanja u pitanju. Mogla bi i da se nazove servisom „3 u 1“ jer pored potrage hotelskog smeštaja, nudi mogućnost uzimanja avio prevoza i iznajmljivanje automobila. Ako uzmete neki paket, možete da ostvarite popust, odnosno da platite manje nego što biste platili da uzimate pojedinačno preko samih sajtova hotela, avio kompanija i rent-a-car agencija. Expedija je zgodna jer sve možete da obavite na jednom mestu. Na osnovu web dizajna i ponude, jasno je uočljivo da se radi o online agenciji čija je politika poslovanja da kupcu pruži nezaboravno putovanj. Efikasna je, jednostavna, logična za kupca turističkih aranžmana i moderno dizajnirana.
Hostelword je sajt za pretragu hostelskog smeštaja, koji je zgodan ukoliko putujete sami. Cene su iskazane za noćenje i po osobi. Ako putuje više vas, ipak predlažemo neke od gore pomenutih servisa, jer su cene iskazane po sobi, i kada podelite troškove, jeftinije izađe nego hostel.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here