Hrvatska je predivna zemlja koja krije mnoga mjesta vrijedna divljenja. No, jeste li znali da postoji savršeno mjesto za ljubav skriveno u Jadranskom moru? Jedan je maleni otok u Hrvatskoj savršeno odredište za parove.
Zove se Galešnjak, a na njemu nema nikakvih posebnih atrakcija. Štoviše, nije čak niti naseljen. Ipak, poseban je po svom obliku – ovaj otok ima oblik srca, po čemu je prepoznatljiv i jedinstven, a zbog toga ga zovu srcolikim otokom.
galesnjak1
Ovaj je otok postao poznat 2009. godine, kada su kamere Google Earth-a uhvatile njegov predivan, jedinstven oblik i omogućile svijetu da sazna za njega. Zanimljivo je što je prvi zapis o njegovu postojanju nastao još u 19 stoljeću, kada ga je Napoleonov kartograf zabilježio. Nakon toga uključen je u atlas dalmatinske obale 1806. godine. Nažalost, ovaj je otok dugo godina potom bio skriveno blago; tek s prikazom na Google Earth-u postao je globalna senzacija. Nakon ovog otkrića, otok je dobio mnoga imena kao što je „Otok ljubavi“, „Ljubavni otok“, „Otok zaljubljenih“. Mnogi poznati portali i novine poput Telegrapha i Daily Maila pisali su o ovom srcolikom jadranskom biseru. Parovima je ovaj otok jedna od najdražih destinacija, a mnogi su mladići ondje zaprosili svoje djevojke ili ih pak kao supruge doveli ovamo na medeni mjesec.Otok je šarmantan, čaroban i kao stvoren za romantične prilike udvoje.
galesnjak4
Za razliku od drugih poznatih hrvatskih otoka, Galešnjak je nenaseljen otok. Na njemu nema turističkih otoka, bilo kakvog povijesnog obilježja ili arhitekture. Sve što ćete na njemu vidjeti je grmlje i kamenje, motivi mnogih dalmatinskih balada. Otok je savršen prikaz divlje, neukroćene prirode, a idealna je kulisa za tišinu i osluškivanje srca voljene osobe. Njegova iloziranost i privatnost koju pruža savršena su kulisa za uživanje u romantičnim trenutcima.
galesnjak2
Ipak, otok nije samo „krš“, na njemu ima nekoliko predivnih šljunčanih plaža, koje su dovoljno dobre za romantična kupanja ili upijanje sunca na obali. Galešnjak je okružen tirkiznim morem, a svi koji su ga posjetili, zaljubili su se u njega.
Nažalost, ovaj otok nema smještajne kapacitete pa boravak preko noći s udobnim krevetom, kupatilom i električnom energijom još nije moguć. Unatoč tome, ljudi koji žele prenoćiti mogu kampirati na otoku. Međutim, otok je u privatnom vlasništvu i ako se na njemu želite iskrcati, morat ćete tražiti dozvolu. Ovo pravilo vrijedi samo za osobe koje žele kampirati, a nije poznato da je ikad ikome zahtjev za boravkom i kampiranjem na otoku odbijen. Alternativa je ovome noćenje na obližnjem otoku Pašmanu ili pak u Zadru – glavnom turističkom središtu tog dijela obale.
galesnjak3
Ovaj srcoliki otok trebate svakako posjetiti nađete li se u blizini. Idealno je mjesto za odmor, romantiku, piknik, plivanje, šetnje i kampiranje. Svi su dobrodošli uživati u čarima Ljubavnog otoka. Do otoka se može jednostavno doći vlastitim brodom ili jahtom ili se može unajmiti brod od lokalne charter agencije Miramo Club . Zadržite se na otoku, uživajte u prirodi, odmorite se i uzburkajte strasti. Galešnjak će vam pružiti sve što vam za ljubav treba!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here