Napravite izbor restorana prema povodu slavljaSvi restorani u Beogradu – ili bar ogromna većina njih – nudi opciju iznajmljivanja sale ili makar rezervacije stolova za različite proslave. Međutim, niti sva slavlja imaju isti povod, niti su svi restorani apsolutno odgovarajući izbor za naše značajne momente u životu.
Zato treba pažljivo birati kada dođe do odluke koje je to najbolje mesto na kome ćemo okupiti svoje najmilije – mesto gde će biti poslužena dobra hrana, muzika po našem ukusu, prijatna atmosfera, mesto gde ćemo se osećati opušteno i još srećnije sa svojim zvanicama. Sledite naše savete, i nećete pogrešiti.

Proslava rođendana u restoranima

Pre svega, treba obratiti pažnju koji restorani imaju u ponudi rođendansku tortu, bez koje je nemoguće zamisliti ovakvo slavlje. Takođe, vodite računa o broju svojih gostiju, kao i da rezervaciju završite na vreme, jer mnogi restorani nemaju mogućnosti da odmah prime veliki broj gostiju za jedan sto. Razmislite da li želite celokupan obrok (ručak ili večeru), posle čega bi torta došla kao kruna večeri – u tom slučaju, u dogovoru sa šefom kuhinje, možete isplanirati i poseban jelovnik. Druga opcija, češća među mladima, jeste izlazak u neki od restorana koji nude samo obroke u verziji branča, uz veliki izbor koktela. Tada se uz piće obično služe brusketi, različite vrste sira i namaza, razno meze – što je svakako primamljiva alternativa, bez obzira na to koji rođendan slavite.

Proslava diplome

Nedavno ste diplomirali? Umesto da napravite klasičnu žurku, bolje izvedite društvo u kafanu. Restorani u Beogradu, u velikoj meri, pored odlične ponude tradicionalne srpske kuhinje imaju i živu muziku. Nakon večere, možete uživati u pesmama tamburaša, te nećete morati da prijatelje vodite na klopu, a zatim u neki klub – sve će Vam biti na istom mestu, a provod – zagarantovan!

Momačko/devojačko veče

Kafana je, takođe, najčešći izbor i ovog tipa slavlja, pre svega što momačko/devojačko veče zahtevaju muziku i đuskanje do zore. Vi, međutim, možete i bolje i originalnije od toga, a da se ne odričete ovog poslednjeg – dobrog provoda. Pre izlaska u neki klub ili – zašto da ne? – kafanu sa dobrom muzikom, restorani različitih nacionalnih kuhinja u Beogradu nude sjajan izbor. Kineski, indijski i meksički restorani imaju na svom meniju razna egzotična, a ukusna jela, pa zašto ih ne isprobati? Začinite svoje poslednje singl veče i nekim novotarijama, pa pravac u provod!

Veridba u restoranima

Mladi parovi koji uskoro staju na lud kamen, neretko se odlučuju da u najužem krugu najbližih veridbu proslave uz ručak ili večeru u nekom od beogradskih restorana. Najbolji izbor za ovakvu priliku predstavljaju oni locirani pored reke, koji pored odličnog izbora jela upotpunjuju romantični povod slavlja.

Venčanje

Statistike pokazuju da je u poslednjih nekoliko godina vrtoglavo porastao broj venčanja u restoranima –gotovo 100 % novih bračnih parova tu je proslavilo svoj najvažniji dan, a mnogi među njima su čak izgovorili i sudbonosno “Da”. Zato je veoma važno voditi računa o svakoj, pa i najsitnijoj pojedinosti objekta koji birate za ove trenutke. Beogradski restorani u velikoj meri nude opciju iznajmljivanja prostora za ovaj tip proslava, u šta spada i pažljivo sastavljan meni, svadbena torta, poseban dizajn enterijera, a neretko i – bend. Kada rezervišete restoran, potrudite se da sve što Vam se ne dopada u dogovoru sa osobljem promenite, jer je to samo Vaš dan.
I na kraju, proslavljajte raznim povodima u restoranima u Beogradu – uživaćete sigurno.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here