MafijaIgrom slučaja, kopajući po starim CD-ima, pronašao sam i ovaj, meni omiljenog pjesnika i pjevača Jure Stublića, koji zorno ocrtava današnje stanje u lijepoj našoj u stihovima pjesme iz moje mladosti, iz tamo neke davne godine:
“Vozio se Jura Stublić na raketi kroz Čikago, u Čikagu su gangsteri opljačkali narod cijeli, …oj gangsteru iz Čikaga Jura Stublič progovara, vrati bmv i mercedes, vrati, vilu i tri stana…vrati toranj od crkvice, plati svoje ljubavnice, …vrati druga dragovoljcu…oj gangsteri iz Čikaga Jura Stublić progovara, ili ćete se predati ili ću vam zapjevati…nemoj pjevat Jure dragi, vratit ćemo što smo krali…ali šuti Jure mali da te nebi upucali…i od tada ljubav vlada ulicama mog Čikaga…”.
Ovo je naša stvarnost. Vrijeme kao da je stalo. A mi? Ulicama našeg Čikaga, mafija još uvijek vlada. Narode moj! Koliko li smo dugo bili slijepi. I šta učiniti?

1 KOMENTAR

  1. nemože tu ni jura ni fiskultura nikaj.Policija pak bije i zatvara nedužne ljude, ljude koji gangsterima smetaju.E, jebi ga…O pravosuđu da i ne govorimo!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here