Nasukala se jedrilica, vlasnik je čekao pomoć na hridimaHrvatska jedrilica nasukala se u noći sa subote na nedjelju na hridi otočića Ošljak u zadarskom akvatoriju.
Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Zadar) zaprimila je obavijest od Pomorske policije o nasukanju jedrilice u nedjelju rano ujutro. Odmah po dojavi djelatnici ispostave Lučke kapetanije u Zadru i policajci isplovili su prema poziciji nasukanja.
Vlasnik jedrilice M.Ž. (28) tvrdi da je spavao u jedrilici zadarskih registracija kad ga je probudio udarac u obalu. Uzrok nasukanja još nije poznat, no M.Ž. tvrdi da se zavezao za manju brodicu koja je bila već od prije zavezana za kopno. Smatra se da je vlasnik te brodice otišao te neodgovorno ostavio jedrilicu da pluta nezavezana. Mladić vjeruje da se radi o nekolici mladića koji su došli na ovogodišnje Kualjske ribarske noći, u mjestu Kali na otoku Ugljanu. Nije bilo onečišćenja mora u blizini mjesta nasukanja, a zadarski brodolomac je službenim plovilom prevezen u Zadar gdje su djelatnici ispostave Lučke kapetanije od njega uzeli izjavu i sastavili Zapisnik o ovoj pomorskoj nesreći.
”Kaznena prijava neće biti podnešena protiv vlasnika jedrilice, a mi ćemo se potruditi naći odgovorne za ovu nesreću.” – kratko je izjavio Ivo Uhoda, kapetan ispostave Lučke kapetanije Preko.
Prema prvim procjenama materijalna je šteta približno 150 tisuća kuna jer je dno jedrilice u potpunosti uništeno. ”Najbitnije da nitko nije stradao te se nadam i vjerujem policiji skupa s kapetanijom u pronalasku odgovornih za ovaj čin.”- zaključio je 28-godišnji ekonomist rodom iz Zadra.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here