Svjetski dan zaštite životinjaI ove godine u više od 70 zemalja diljem svijeta, prigodnim manifestacijama, obilježava se dan vezan uz zaštitu i prava životinja – 4. listopada, Svjetski dan zaštite životinja.
Tako će u Zagrebu, od 9 do 18 sati, na Trgu bana Jelačića građanima svoj rad predstaviti udruge iz raznih krajeva Hrvatske, koje se bave različitim aspektima zaštite i prava životinja. Na informativnim štandovima građani mogu dobiti tzv. bijelu listu – to je lista tvrtki koje ne testiraju na životinjama i ostale informativne letke i materijale. Građani također mogu potpisati peticije za zaštitu prava životinja i informirati se o drugim vidovima pomoći životinjama.
Prijatelji životinja predstavljaju internetsko izdanje knjige ‘Naša braća životinje: razmatranje o etičnom življenju’ Edgara Kupfera-Koberwitza, a u 12 sati na glavnom trgu izvest će se performans kojim će aktivisti Prijatelja životinja pokazati kakve izmjene žele u postojećem Zakonu o zaštiti životinja.
Ambasadorica Svjetskog dana zaštite životinja za Hrvatsku, Marta Šušak, upućuje svim građanima apel da se aktivno zauzmu za životinje i to: udomljavanjem napuštenih životinja, prijavljivanjem zlostavljanja i zanemarivanja životinja, potpisivanjem peticija, volontiranjem u udrugama za zaštitu i prava životinja, korištenjem proizvoda koji nisu testirani na životinjama, nošenjem odjevnih predmeta od neživotinjskih materijala, prestankom posjećivanja zooloških vrtova i cirkusa sa životinjskim točkama, …i tako izravno sudjeluju u stvaranju boljega svijeta za sve životinjske vrste i smanjenju njihove patnje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here