Od sada i obični korisnici mogu promovisati objave na FacebookuSvi korisnici Facebooka od sada mogu promovisati svoje objave na ovoj društvenoj mreži, odnosno sada svako može platiti Facebooku da bi njegove objave video što veći broj ljudi, tj. prijatelja te osobe (reach).
Ovo je naravno još jedna u nizu odluka koja će ovoj kompaniji doneti povećanje ionako visokih prihoda u narednom periodu.
Isto kao što je slučaj sa zvaničnim stranicama firmi (fan page-evima) u kojima možete platiti da bi veći broj ljudi video objavu, tako sada i na privatnim profilima korisnici isto ovo mogu učiniti sa svojim objavama putem opcije „Promote”. Dovoljno je da izaberete post za koji vam je stalo da ga vidi veći broj ljudi, platite i Facebook će to učiniti za vas.
Ceo proces je veoma prost i jednostavan. Kada izaberete opciju “Promote”, otvoriće vam se pop-up prozor u kojem možete izabrati način plaćanja (u većini slučajeva to je neka od vaših platnih kartica), a najmanja suma koju Facebook prihvata je 6.99 dolara. Prema dosadašnjim izvorima, ovo je default cena koja se za sada ne može promeniti.
U gornjoj slici pogledajte kako izgleda ova opcija, pa ukoliko se i vama prikaže, znaćete o čemu se zapravo radi.
Da li ste do sada primetili ovu opciju na vašem profilu?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here