OPEL: Uspon automobilskog giganta (Prvi deo)Jedna od najzastupljenijih marki automobila današnjice zasigurno je Opel. Svakodnevno se na ulici mogu videti Opelovi automobili. To mogu biti stariji modeli kao što su Opel Kadett ili Opel Ascona, ali sve više se mogu videti i pokoja nova Opel Astra ili nova Opel Corsa.
Adam Opel je osnivač kompanije Opel. Rođen je daleke 1837. godine, u malom gradu Rozelhajmu nadomak Frankfurta na Majni. Adam je nasledio očevu bravarsku radnju i iz tog razloga odlazi u Pariz da uči zanat. U Parizu on razvija sopstveni prototip mašine za šivenje i pokreće proizvodnju iste u svom rodnom mestu.
OPEL: Uspon automobilskog giganta (Prvi deo)Adamov sin Karl krajem 19. veka putuje u Englesku, kako bi se upoznao sa proizvodnjom bicikala i guma za bicikle. Adamova radionica od tada postaje i prodavnica za kupovinu Danlop i Mišelinovih guma za bicikle. Posao se dalje nastavlja na proizvodnju samih bicikli u Opelovoj radonici. Najpoznatija Opelova bicikla je petosed, koja je i danas veoma popularna.
Veliki uspeh Opelovih bicikli je podstakao vlasnika Benz-Viktorije, da sa Opelovom proizvodnjom formira „Opel-Patent-Motorwagen, System Lutzmann“ i tako krene u proizodnju automobila. Prva fabrika je proizvela jedanaest automobila u prvoj godini poslovanja i cena automobila je iznosila 4.000 nemačkih maraka. Zahvaljujući želji za napredovanjem, trojica braće Opel su krenuli put Francuske na studije automobilske proizvodnje, gde su ubrzo sklopili ugovore sa Renoom i Darakom. Ubrzo su postali prepoznatljivi, a najviše zahvaljujući učešću na automobilskim trkama, što je za kompaniju bio odličan marketing.
Početkom 20. veka kompanija izbacuje i svoj prvi motocikl. Nekoliko godina kasnije Opel započinje proizvodnju poljoprivrednih mašina, kamiona i aviona. 1911. godine, kompanija je prodala, za ono vreme fantastičnih, 2.551 automobila. Tokom kasnijih godina kompanija je rasla, uprkos velikom požaru koji se dogodio u proizvodnom postrojenju. Do početka Prvog svetskog rata, kompanija je razvila model poznat i kao „Doctor Wagen“, preteču današnjih malih automobila srednje klase. Opel u to vreme postaje najveći proizođać automobila u Nemačkoj.
Nakon Prvog svetskog rada kompanija uvodi proizvodne linije kao novinu u proizvodnji automobila. Cena je smanjena gotovo duplo. Opel tada dostiže cifru od 43.000 proizvedenih vozila. Prvi model koji je izašao sa proizvodne trake se proizvodio isključivo u zelenoj boji. Zbog toga je automobil poneo nadimak „Kreketuša“ i zbog svoje neobičnosti i pristupačnosti kupovine 1928. godine 37,5% svih automobila prodatih u Nemačkoj, činio je upravo ovaj Opelov model. „Opel“ postaje najveći nemački proizvođač bicikala, motocikala i automobila. Nakon smrti braće Opel, kompanija prodaje svoj kapital velikom „Dženeral Motorsu“.
„Olympia“ i „Kadett“ su prvi automobili napravljeni pod vođstvom „Dženeral Motorsa“.
Od svog osnivanja, sve do 1937. godine, „Opel“ je proizveo neverovatnih 2.600.000 bicikala, a tokom Drugog svetskog rata kompanija je imala 25.000 zaposlenih sa proizvednih milion automobila, što je činilo „Opel“ jednom od najmoćnijh industrija automobila tog vremena.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here