OPEL: Uspon automobliskog giganta (drugi deo)Na početku Drugog svetskog rata kompanija „Opel“ je bila izuzetno jaka automobilska kompanija. Iza sebe je imala nekoliko miliona prodatih automobila i bicikala i ogromnu radnu snagu koja je proizvodila hiljade automobila sedmično.
Nacističke vlasti su uvidele potencijal ove kompanije i potpuno su je preuzele koristeći je za sopstvene potrebe. Proizvodnja je bila namenjena prvenstveno potrebama vojske. Godine 1944. saveznici su srušili fabriku do temelja. Proizvodna linija iz fabrike je kompletno prebačena u Sovjetski Savez. Sovjeti pokreću proizvodnju „Moskviča“ čiji je prvi model bio prilično verna kopija „Kadetta“.
Međutim, Nemci ubrzo grade novu fabriku. Počinje proizvodnja kamiona od 1,5 tona, koji je za svega godinu dana proizveden u 3.219 primeraka. Iste godine kompanija iznova pokreće proizvodnju „Kadetta“, a 1948. godine, počeće sa proizvodnjom modela „Kapetan“. Opel je veoma brzo postao vodeći proizvođač automobila, a uspon je nastavljen širenjem Opel servisne mreže po Evropi.
Nakon rata kompanija „Opel“ ponovo postaje vlasništvo „Dženeral Motorsa“ što dovodi do potpune izgradnje i opremanja fabrike. Do 1950. godine „Opel“ proizvodi 100.000 automobila. Pogon fabrike se prostirao na 286.000 kvadratnih metara, a traka za proizvodnju je bila dužine 28 kilometara. Na sajmu automobila u Frankfurtu predstavljen je čuveni model „Olympia Rekord“, koji postiže neverovatan uspeh i čak se proizvodi i u karavan verziji. U godinama koje slede prodato je pola miliona primeraka ovog modela.
OPEL: Uspon automobliskog giganta (drugi deo)Jugoslavija nije ostala imuna na Opelove automobile. „Opel“ i „Dženeral Motors“ otvaraju fabriku u Kikindi, a 1969. godine kreće saradnja livnice „Kikinda“ sa „Opelom“. Livnica je isporučivala odlivke koji su u Nemačkoj obrađivani i ugrađivani u automobile marke Opel. Saradnja je trajala do 1992. godine i u tom periodu proizvedeno je 38.700 primeraka Opelovih vozila i veliki broj rezervnih delova u vrednosti od oko 100 miliona nemačkih maraka. Opel u Srbiji je proizvodio modele: „Opel Omega“, „Opel Senator“, „Opel Askona“, „Opel Astra“, a jedno kratko vreme i „Opel Vektra“.
„Opel“ je u periodu od šezdesetih do početka devedesetih imao ogromnu ekspaniziju širom Evrope. 1963. godine otvorena je fabrika u Engleskoj, 1967. u Antverpenu u Belgiji, 1982. godine u Saragosi u Španiji, 1986. u Beču i Cirihu. 1989. godine otvorena je fabrika u Turskoj.
Godine 1990. „Opel“ dostiže cifru od 57.400 zaposlenih i godišnju prodaju od 23,708 milijardi nemačkih maraka. Inovacija u svetu automobilizma bio je odličan bezbedosni sistem ugrađen u novu „Opel Astru“. Obuhvatao je zaštitu od bočnih udaraca, podupirače za sedišta i zatezače sigurnosnih pojaseva. 1992. godine, Opel je otvorio najsavremeniju fabriku na svetu u gradu Ajzenahu. Usledila je proizvodnja modela, koji su popularni i danas, a to su „Opel Corsa“ i „Zafira“. Na početku novog milenijuma Opel je dostigao cifru od 50 miliona vozila koji su „napustili“ njegove fabrike.
Danas „Opel“ i pored jake konkurencije uspeva da održi svoju reputaciju automobilskog giganta. Kao i na početku, izdvaja se po svojoj originalnosti i prepoznatljivom kvalitetu. Možete ga videti na ulicama gradova širom sveta, kako suvereno vlada putevima i uživa poverenje ljudi koji ga voze više od jednog veka.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here