U današnje vreme veoma je teško zamisliti život bez mobilnog telefona. Pomoću telefona komuniciramo privatno i poslovno, koristimo društvene mreže, organizujemo svoje vreme, fotografišemo, slušamo muziku… Ali šta uraditi kada ostanemo bez svog ljubimca?
Ako dođe do ovog nemilog događaja, nema potrebe da brinete jer postoji veliki broj Android aplikacija koje će vam pomoći u ovoj situaciji. Razni timovi su se bavili izradom Android aplikacija koje će vam pomoći da pronađete izgubljeni telefon. Mi smo za vas izdvojili 5 android aplikacija koje smatramo najboljim. Ove aplikacije moguda da vam pošalju GPS kordinate vašeg Android uređaja putem SMS-a ili na mail, uključe alarm, aktiviraju kameru ili snimanje zvuka i još mnogo toga… Neke čak možete instalirati i nakon gubitka telefona.

Where’s My Droid

Zahvaljujući ovoj Android aplikaciji na svoj izgubljeni telefon možete poslati kod pomoću SMS poruke i aktivirati telefon da zvoni, čak i ako je u tihom režimu rada. Ili zatražiti da vam stigne SMS poruka sa GPS koordinatama vašeg Android uređaja. Pomoću „Commander“ opcije možete čak daljinski kontrolisati vaš telefon preko web interfejsa.
Ova Android aplikacija ima i „Pro“ verziju, koja se naplaćuje i omogućava aktiviranje kamere i pravljenje fotografija okoline u kojoj se uređaj nalazi, kao i daljinsko zaključavanje uređaja i brisanje podataka sa telefona kao krajnju opciju.

Plan B

Ove Android aplikacije će vam pomoći da nađete izgubljeni telefonPlan B je dobro rešenje u slučaju da ste već izgubili telefon, a na njemu nemate instaliranu nijednu aplikaciju ove vrste. Ali potrebno je da u telefonu ostane vaša SIM kartica, jer će ova aplikacija locirati vaš telefon upravo zahvaljujući njoj i poslati vam koordinate telefona na vaš email.
Na nekim telefonima postoji mogućnost da pomoću GPS-a pratite vaš telefon, tako što ćete svakih 10 minuta dobijati poruku koja vas obaveštava o lokaciji telefona. Što se tiče telefona koji nemaju ovu opciju, dovoljno je poslati SMS poruku sa tekstom „location“ na vaš broj, i dobićete detaljne podatke sa koordinatama vašeg Androida.

AndroidLost

Ove Android aplikacije će vam pomoći da nađete izgubljeni telefonPored toga što je ova Android aplikacija odlična za pronalaženje telefona, ona će i „mučiti“ lopova. Naime, putem SMS-a ili web-a možete aktivirati alarm koje će zvoniti sinhrono sa treptanjem ekrana, paliti i gasiti GPS, Wi-Fi konekciju i sl. Pored toga ova aplikacija može daljinski obrisati podatke sa SD kartice i dostaviti vam aktuelnu listu poziva sa ukradenog telefona.
Iako u potpunosti besplatna, ova aplikacija vam omugućava da pravite fotografije (prednjom i zadnjom kamerom) i snimate zvuk. Ukoliko lopov promeni SIM karticu, dobićete obaveštenje putem email-a. Ono što je možda najbolje kod ove Android aplikacije je mogućnost instalacije nakon gubitka uređaja, zahvaljujući funkciji za daljinsku instalaciju, koja je skrivena!

Seek Droid Lite

Ove Android aplikacije će vam pomoći da nađete izgubljeni telefonOva Android aplikacija sadrži sve do sada pomenute opcije kao što su: aktiviranje zvona u tihom režimu rada, sakrivanje aplikacije, aktiviranje GPS-a, daljinsko brisanje podataka i zaključavanje telefona… Ono što je novo, to je praćenje telefona čak i kada je vaša SIM kartica van telefona.
Ukoliko aktivirate Pro nalog (plaća se mesečno), možete pratiti kretanje telefona preko mape, tako da ćete u svakom trenutku znati gde vam je telefon. Možete čak odrediti i “sigurnu zonu”, kako biste dobili obaveštenje kad uređaj izađe iz oblasti koju ste unapred definisali (posebno pogodno za kontrolu mališana).

AntiDroidTheft

Ove Android aplikacije će vam pomoći da nađete izgubljeni telefonOvo je krajnje jednostavna aplikacija koja radi na istom principu kao i prethodne 4: locira telefon, beleži sve promene vezane za SIM karticu i fotografije i na kraju sve to šalje na mail. Zahvaljujući ovoj aplikaciji jedan čovek je pronašao svoj ukradeni auto i telefon koji se nalazio u njemu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here