meso u pacuMeso u pacu 2

Potrebni sastojci:

  • 2 kg mesa (purećeg, svinjskog, telećeg ili drugog mesa)
  • 2 glavice luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 2 žlice soli
  • 1 žlica mljevenog bibera
  • ulje – po potrebi

Uputstvo za pripremu:

Meso operite pod mlazom hladne vode i ostavite da se ocijedi. Luk i češnjak očistite i operite hladnom vodom, te narežite na malo veće komadiće.
Uzmite meso te ga lagano posolite i pobiberite s jedne i druge strane, pa slažite u plastičnu posudu. Kada položite jedan red stavite malo luka i češnjaka po mesu (ne mora biti na svakom komadu mesa, već samo malo posipajte gore po mesu), pa opet red pobiberenog i posoljenog mesa, pa opet luk i češnjak i tako do kraja.
Kada stavite i posljednji komad mesa polijte ulja dovoljno da skoro, pa pokrije cijelo meso. Sve zajedno lagano izmiješajte tako da svaki komad mesa dobije ulja, pa prekrijte poklopcem ili friš-folijom i stavite u frižider.
Prijedlog:
Najbolje je da meso odstoji preko noći u tom pacu (marinadi), no ukoliko nemate vremena, dodajte još žlicu vegete i stavite u frižider barem na 1 sat.
Napomena:
Preporuča se meso u pac staviti u plastičnu zdjelu, a ne u limeni lonac.
Kada je meso pripremljeno na taj način, s njime možete raditi što god vam je volja. Marinirati meso na klasičan način je uobičajeno, jer onda cjelokupno meso (i oni deblji komadi) poprime soli, bibera i tek luka i češnjaka, a ne samo onaj vanjski dio. Najviše se upotrebljava kao priprema mesa za roštilj.
Dobar tek!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here