Pametni načini za zaštitu doma od provalnikaNe morate kopati jarak oko svog doma i instalirati rakete na svom krovu kako bi zadržali provalnike daleko od svog doma. Sada možete učiniti svoj dom sigurnim uz samo par jednostavnih koraka, a mi ćemo ih upravo nabrojati.
Intima koju pruža drveće i grmlje
Provalnici obožavaju domove koji imaju visoko i debelo grmlje oko prozora i vrata. Naravno, oni pružaju intimu vašem domu, ali jednako tako pružaju intimu i provalnicima dok vam obijaju bravu ili pokušavaju se uvući kroz prozor. Otežajte im maksimalno njihov čin provale. Izbjegavajte sadnju visokog i debelog drveća te grmlja oko prozora i vrata vašeg doma.
Rasvjeta
Imati dobru rasvjetu ispred doma je vrlo važno. Danas lako možete ugraditi svjetla koja reagiraju i uključuju se na pokrete ili imaju ugrađene timere pa i ako niste doma, možete namjestiti da se upale što daje privid da je netko kod kuće. Najbolje bi bilo da se odlučite za reflektor koji reagira na senzor pokreta. Vrlo često će skrenuti pažnju vašim susjedima da netko hoda oko vaše kuće, vama samima i na kraju krajeva u većini slučajeva će natjerati provalnika da se povuče.
Ne olakšavajte provalnicima da saznaju što se nalazi unutar vašeg doma
Ne naglašavajte da posjedujete nešto vrijedno. Ako imate skup automobil, vjerojatno imate i garažu za njega. Iskoristite ju i ne ostavljajte vaš auto ispred kuće. Upravo ste kupili novi veliki flat screen TV? Ne ostavljate kutiju na pola dvorišta ili ispred kuće smetlarima. Radije ju smotajte i zapakirajte u vrećicu, a onda ostavite u kanti za smeće. Isto vrijedi za ostale stvari u domu.
Navike
Provalnici dobro poznaju kuću koju žele opljačkati, navike vlasnika i susjedstvo. Provalnik će točno znati kada ste vi na poslu, kada krećete i kada se vraćate. Ako vam je prvi susjed umirovljeni gospodin ili gospođa vrlo su veće šanse da će provalnik zaobići vašu kuću upravo zbog rizika da ga netko primjeti.
Sigurnosni sustav
Ako imate sigurnosni sustav instaliran u vašem domu, vrlo dobar način da to zna i provalnik je ako stavite na vrata jednu od onih naljepnica koju dobijete od tvrtke od koje ste kupili sigurnosni sustav. Znajući brand provalnik može saznati dovoljno informacija i o tome kako zaobići zaštite i onemogućiti sam alarmni sustav.
Nabavite psa
Ne mora to biti veliki pas. Mali pas može biti više zastrašujući od velikih pasa pa čak i njemačkog ovčara. Vrlo su velike šanse da će provalnik zaobići vaš dom samo zato što imate naljepnicu na ogradi “oštar pas” ili ako ugleda samog psa u vašem dvorištu.
Protuprovalna vrata
Ako vam je sigurnost doma na prvom mjestu apsolutno se odlučite za jednu od mnogih vrsta protuprovalnih vrata koje danas postoje na tržištu. Ulaganjem u kvalitetna i estetski lijepa protuprovalna vrata maksimalno ćete otežati bilo kakvu provalu u vaš dom i narušavanje vaše intime i mira.
IP kamere
IP kamere koje možete naručiti preko eBay-a su isto jedan od odličnih načina za obraniti se od provalnika jer ga mogu odvratiti od namjere da provali u vaš dom, hvatanje snimke provalnika koji možete koristiti kao jedan od dokaza policiji i mogućnost poduzimanja akcije odmah.
Bez obzira na prihod vašeg kućanstva, mnogo je načina na koje možete osigurati svoj dom od provalnika bez da se zadužite. Dobra sigurnosna instalacija i jake brave, vrata i prozori su vrlo važni stoga krenite prvo od sitnica koje vam najviše znače sigurnost.

1 KOMENTAR

  1. provalinici ulaze ili preko prozora ili preko vrata. Prozori se mogu obezbediti resetkama ili zaluzinama. Ako zivite na vecem spratu onda ostaje samo vrata, Zato morate dobro se obezbediti, vecina kupuje ona kineska ulazna vrata koja se daju vrlo lako obiti. Na sigurnost ne treba stedeti, potrebno je kupiti jaka vrata sa dobrim bravama i izdrzljivim okovom. kakva treba da bude ulazna vrata

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here