Ponuda pametnih satova sve je bogatija, a njihove cijene sve niže. Uz brojne korisne opcije koje nude,pametni satovi bi uskoro mogli postati globalni hit, a najveće svjetske tehnološke kompanije već se bore u nastojanjima da stvore savršeni pametni sat.

apple watch

izvor slike: techradar.com

Apple Watch – Apple Watch je zamišljen kao kombinacija ostalih prominentnih pametnih satova, kao uređaj koji bi imao sve njihove mogućnosti u jednom. Može slati i primati poruke i pozive, puštati glazbu, te biti fitness pomagalo, tako što će mjeriti puls, brzinu i trajanje vježbe – a pokazuje i vrijeme! Može se spojiti na ostale Appleove uređaje i usluge; možete ga koristiti kako bi plaćali putem aplikacije Apple Pay ili kako biste kontrolirali vaš Apple TV. Apple se posebno iskazao u polju automatizacije doma – bežičnim putem možete pomoću sata kontrolirati brave ili termostate u vašem domu – pod uvjetom, naravno, da imate sve te high tech blagodati u kući.
Sat se treba koristiti usporedo s iPhoneom jer mu velik dio funkcija radi samo kad je spojen na iPhone. U Appleu se oslanjaju na taj spoj s obzirom da je laka dostupnost različitih aplikacija njihov glavni adut u odnosu na konkurenciju. Aplikacije su istaknute na glavnom ekranu, a Apple ohrabruje developere da stvaraju što više aplikacija prije nego što se sat pojavi u širokoj prodaji, a za to predviđeno vrijeme je početak 2015. Ostaje za vidjeti hoće li Apple uspjeti napravit hit i od ovog uređaja, no zanimljivo je primijetiti da je to jedan od najiščekivanijih Appleovih proizvoda u novije vrijeme.

samsung gear 2

izvor slike: ibtimes.co.uk

Samsung Gear 2 – Iako originalno zamišljen kao sportski pametni sat, Samsungov Gear 2 nakrcan je s mnoštvom drugih opcija poput kamere, aplikacije za prognozu vremena, kalendarom, glasovnim upravljanjem, glazbenim playerom te e-mailom – a još je mnoštvo drugih aplikacija dostupno za download. Sportski entuzijasti će cijeniti aplikacije koje bilježe napredak u vježbanju i ciklus spavanja, pedometar, kao i praćenje pulsa. Način rada namijenjen vježbanju prilagođen je za četiri aktivnosti: hodanje, trčanje, penjanje i vožnju bicikla. Zapisuje svaku sesiju koju odradite i sprema podatke. Sat ima i trenerski način rada za trčanje; govori korisnicima da ubrzaju ili uspore, ovisno o njihovom pulsu, iako očitanja znaju biti neprecizna te je time ta mogućnost gotovo neiskoristiva. Sve u svemu, softver sata zadužen za prikaz i analizu podataka povezanih s vježbanjem mogao bi biti i bolji, no Gear 2 ipak nudi neke korisne funkcije svim ljubiteljima tjelesnih aktivnosti.

24 kupi smart watch

izvor slike: 24kupi.com

24 Kupi Phone Watch – Iako možda nije poznat kao ostali prvoklasni pametni satovi spomenuti u ovom tekstu, 24 Kupi sat je solidno rješenje za one koji žele best buy pametni sat, koji nudi GPS funkcije, osnovne internetske mogućnosti, mnoštvo mjesta za pohranu podataka, a čak i aplikacije vezane uz fitness. Namijenjen je studentskoj populaciji za koju ima neke prikladne, zaigrane opcije (poput one za prepisivanje – zbog čega je i poznat kao cheating watch), no ništa što već prije nismo vidjeli. Jednostavan i skroman, ne može se nositi s najboljim uređajima na tržištu, no ima svoje kvalitete.

sony smart watch

izvor slike: gigaom.com

Sony Smart Watch 2 – Japanski gigant se i nije iskazao sa svojim proizvodom; iako dozvoljava čitanje e-maila i pregledavanje društvenih mreža, a ima i kameru i mogućnost obavljanja poziva, koče ga nezgrapan dizajn, mnoštvo bugova i brojne poludovršene, ograničene aplikacije. Ipak, njegova niska cijena i poboljšani displej u odnosu na prethodnu verziju čine ga solidnim izborom – ako od sata ne očekujete puno, a i niste voljni potrošiti mnogo novca.
Moto 360 – Ovaj Motorolin sat baziran na Androidu sigurno je ozbiljan pretendent za titulu najboljeg pametnog sata današnjice; fizički je odlično izgrađen, ima zanimljiv sustav induktivnog punjenja, a podržava i glasovne zapovjedi. Motorola se pobrinula da sat ima dobre procesore jezika i kvalitetan mikrofon koji radi i u bučnim situacijama, a ima i mnoštvo drugih opcija koji ga svrstavaju rame uz rame s Appleovim satom. Kvalitetan je i dizajnom; nije malen, no dobro stoji na ruci i javnost i recenzenti se slažu da su u Motoroli pogodili s izgledom.
Potencijal pametnih satova je velik i zbog svojih su uzbudljivih mogućnosti sve prisutniji na tržištu. Novi satovi poput nabrojanih u ovom tekstu pomiču tehnologiju još više naprijed, a neke njihove opcije tek trebaju doći u fokus opće javnosti.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here