Da li ste nekada naišli na web sajt na kome se od vas traži da tvitujete pre nego što preuzmete neki sadržaj? Ukoliko imate sajt koji nudi besplatan sadržaj za preuzimanje ovo je odlična opcija koja će vam pomoći da se proširi svest o vašem sajtu.
U ovom tekstu ćemo objasniti kako da implementirate „Pay With Tweet“ na WordPress sajt. Čak i ako tek planirate da napravite svoj web sajt, pročitajte tekst kako biste shvatili kako stvari funkcionišu.

Kreiranje Twitter App-a

Da biste kreirali Twitter App za „Pay With Tweet“ plugin posetite sajt Twitter Developers. Ulogujte se pomoću svog Twitter naliga i u gornjem desnom uglu kliknite na svoje ime. Tada će se pojaviti padajući meni u kome treba izabrati opciju „My applications“.
Slika 1
Twetter kao sredstvo plaćanja
Kliknite na „Create New App“ i popunite formu sa odgovarajućim podacima (pogledajte sliku).
Slika 2
Twetter kao sredstvo plaćanja
Nakon popunjavanja forme i prihvatanja uslova korišćenja Twitter će kreirati aplikaciju i prebaciti vas na kontrolni panel aplikacije. Ovde izaberite „Permissions“ jezičak i promenite dozvolu sa „Read only“ na „Read and Write“.
Slika 3
Twetter kao sredstvo plaćanja
Pošto smo završili sa podešavanjem plugin-a, sledeći korak je dodavanje fajlova koje će korisnici preuzeti nakon tweet-a. Jednostavno idite na „Pay with a Tweet“, pa „Upload files“ i odaberite željene fajlove.
Slika 4
Twetter kao sredstvo plaćanja
Okačenim fajlovima možete manipulisati preko „Manage files“ opcije.

Kreiranje „Pay with a Tweet“ dugmeta

Za kreiranje dugmeta izaberite „New payment button“. Unesite željeni natpis koji će se nalaziti na dugmetu i unesite sadržaj tweet-a koji će korisnici poslati pre preuzimanja fajla.
Slika 5
Takođe, ovde postoji mogućnost dodavanja slike dugmeta, kako bi se ovo dugme bolje uklopilo u vaš web design. Ova mogućnost je opciona.
Nakon ovih podešavanja potrebno je odabrati fajl koji će korisnici preuzeti nakon tweet-a. Prikazaće vam se fajlovi koje ste ranije okačili, i jednostavno izaberite onaj koji se odnosi na dugme koje kreirate. I na kraju kliknite “Create payment button” kako biste završili sa kreiranjem dugmeta.

Dodavanje “Pay With a Tweet” dugmeta na stranicu

Nakon kreiranja dugmeta, možete pregledati sve dugmiće i manipulisati njima na “Manage buttons” ekranu. Na tom ekranu pored svakog dugmeta možete naći kod koji se koristi za ubacivanje dugmeta na stranicu ili post. Potrebno je samo prekopirati kod na željeno mesto i kada objavite post/stranicu dugme će se pojaviti tamo gde ste postavili kod.
Primena plaćanja pomoću tweet-a je ipak mač sa dve oštrice. Sa jedne strane možete privući pažnju na svoj sajt, a sa druge strane nekim korisnicima može biti odbojno to što ih prisiljavate da tweet-uju, ili pak nisu spremni da tweet-uju pre nego što se uvere da je sadržaj koji će preporučiti putem Twetter-a zaista koristan. Šta vi mislite o tome?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here