Putno osiguranje Planirate li ići na put obavezno uplatite policu osiguranja, koja će vam u slučaju nezgode dobro doći, kako bi vam putovanje u inozemstvo bilo sigurno i kako ne biste morali snositi određene učinjene troškove.
Naime, na putovanjima se uvijek može nešto nepredviđeno dogoditi, pa kako biste preduhitrili neugodnosti, dobro će vam doći polica putnog osiguranja koje vam košta cca oko 125,00 kuna.
Dogodi li vam se neka zdravstvena nezgoda, u cijenu putnog osiguranja uključeni su troškovi nužnog liječenja i propisanih lijekova, troškovi medicinskog prijevoza, stomatološki troškovi do 150,00 €, te troškovi prijevoza u hrvatsku bolnicu.
Također putno osiguranje uključuje i osiguranje prtljage. Osiguranje prtljage pokriva štetu na prtljazi za vrijeme putovanja i boravka u odredištu nastalu kao posljedica krađe, razbojstva ili kašnjenja prijevoznika pri isporuci prtljage. U pravilu osiguravatelji isplaćuju odštetu za nabavu zamjenske prtljage u visini 250,00 €, ako prtljaga nije stigla na odredište isti dan kada i osiguranik.
U slučaju da ste iz nekog razloga prisiljeni otkazati ili prekinuti putovanje, tu je i osiguranje od otkaza putovanja. Osiguravatelj vam u tom slučaju isplaćuje 90% iznosa koji ste uplatili putničkoj agenciji.
U svakom slučaju, kada se informirate i odlučite na putovanje putem putničke agencije preporuča se skupiti sve informacije oko putnog osiguranja, jer nikako nemojte zaboraviti da ovisno o osiguravajućoj kući cijena i uvjeti osiguranja mogu se razlikovati.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here