Plava biljeznicaPetnaestogodišnja Batuk je glavni lik, djevojčica koja je prodana od strane obitelji kao seksualna robinja kad joj je bilo devet godina.
Od tada je većinu svog života provodila u kavezu, a dio zadovoljavajući svoje klijente. Batuk djeluje kao djevojčica puna života s puno iskustava i uzbudljivim životom, ali joj je život daleko od uzbudljivog. Svaki dan biva maltretirana, fizički, psihički i seksualno, živi u Sirotištu gdje se o novorođenčadi brine samo da bi prosjaci dobili više prihoda, zbog istog razloga se djeci sječu udovi, djeci se radi krađe prereže grkljan, a radi bijega ih se kamenuje i svaka djevojčica završi kao seksualna robinja, a i svaki ljepši dječak.
Jedino što Batuk drži na životu su njen prijatelj Puneet, koji radi kao muška prostitutka i biva ubrzo kastriran da ne odraste u muškarca, a i plava bilježnica. U svoju plavu bilježnicu bilježi svoje fantazije, piše svakidašnje događaje, a i voli se prisjećati obitelji makar ju je prodala da bi imali što za jesti.
James A Levine je sažeo one gadosti koje je čuo, ali ih ne uljepšava. Ne uljepšava odnos Batuk s klijentima ni kad biva prisiljena na oralni seks, pretučena ili silovana, čak kao i dijete.
Na pola knjige gubi svoju bilježnicu, a kraj ostaje misteriozan. Zbog halucinacija i vrućice možemo pretpostaviti da na kraju Batuk umire od tuberkuloze, a za misteriozno ubojstvo su krivi Hita i batler Vas, možda jer nije bilo lako ubiti tu četvoricu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here