Patentni zatvarač
U mnogim situacijama sapun je prikladniji izbor od ulja za podmazivanje. Naročito ako želimo izbjeći teško odstranjive mrlje od ulja.
Dogodi li se da vam se zaglavio patentni zatvarač, posegnite za najjednostavnijim rješenjem. Uzmite sapun, njime natrljajte zupce patentnog zatvarača i vaš zatvarač biti će kao nov. Višak sapuna jednostavno ispuhnite.
Sapun je izvrsno sredstvo i za podmazivanje vaših ladica. Ladice će biti pokretljivije i neće zapinjati ako izvučete ladicu i sapunom premažete vodilice i rubove utora na ladicama.
Šarke na vratima Ladicu vratite na mjesto i posao je gotov. Postupak ćete morati ponavljati s vremena na vrijeme. No, isti ne iziskuje puno vremena i prihvatljiv je i za manje vrijedne ljude.
Sapunom možete podmazati i šarke na vratima i prozorima, ručnu pilu za drvo ili vijke koje želite ubušiti u drvo. Naša djeca su se sa blagodatima sapuna kao sredstva za podmazivanje upoznala na satovima tehničkog, režući pilicama šperploču ili neki drugi materijal.
Ovo su samo neki od savjeta. Nećete pogriješiti ako sapun koristite svagdje gdje treba nešto podmazati. No, nemojte sapun koristiti za podmazivanje noževa kojima režete meso, kruh i sl.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here