Polovni automobil i njegove prednostiNe želimo da otpočnemo večitu raspravu između onih koji će do poslednjeg argumenta braniti svoje polovne automobile i onih koji misle da je svaki novi auto bolji i od najboljeg polovnog automobila – takva rasprava u startu je osuđena na neuspeh, ali želimo da pokažemo nekoliko razloga zbog kojih je kupovina polovnog auta mnogo više od uštede novca.
Koliko god sa prezirom gledali komšiju koji se i dalje kune u svog Golfa dvojku, ne možete mu oduzeti argument da taj auto i te kako ima poseban i samo svoj karakter. Buba bez krova, spaček sa otvorenim krovom ili Golf Cabrio, koliko god izvikani bili, neprikosnoveni su vladari u domenu „personalitija“ kod automobila. Malo koji novi automobil može da vam priušti tu vrstu posebnog uživanja u šarmu ovih matoraca.
Stari automobili su takođe i jedinstveni. Prepoznatljivost i neponovljivost Opel Kadeta ili čuvene Opel Corse „kockice“, jedinstvenost Renoa 4, u današnjem svetu standardizovanih modela, gotovo su nemogući. Sa starim autom možete uraditi mnogo stvari koje će njegov osobeni izgled i neponovljivost da učine večnim.
Upravo ovo stremljenje ka večnom jeste najveća prednost polovnjaka. Za male pare kupljen polovni automobil, uz strpljivo i povremeno ulaganje, može postati automobil za prestiž, oldtajmer koji će imati vrednost, novčanu jednako kao i kolekcionarsku. Takođe, ukoliko niste vlasnik automobila sa takvim karakteristikama koje krase oldtajmere, svog polovnjaka možete iskoristiti na najbolji mogući način, vozićete ga bez da ga štedite i dobićete najbolje iz njega.
Upravo odsustvo tehnoloških novotarija, posebnih senzora ili specifičnih karakteristika šasije, svega onog što krasi najnovije automobile, čini vaš polovni auto jakim i izdržljivim, pouzdanim partnerom za desetine hiljada nimalo lakih kilometara kroz gradsku gužvu ili vikend relaciju selo-grad.
Ruku na srce, nova Opel Astra, primera radi, automobil godine u Evropi, bez sumnje je san mnogih od nas, ali ukoliko su naše mogućnosti kao i potrebe skromnije, i stari model uz dobrog i pouzdanog Opelovog servisera, biće nam više nego dovoljni za uspešnu, sigurnu i dugu vožnju.
Kao i kod mnogih drugih stvari u životu, sve je stvar percepcije. I dok će za jedne Jugo biti i ostati najgori automobil u istoriji automobilske industrije, za druge, on će biti najjeftinije, najidealnije rešenje za dobar uslužan gradski auto.
Kao što rekosmo na početku, ne želimo, niti možemo, da držimo stranu bilo kome u večitom sporu za i protiv polovnjaka, ali ne možemo a da ne kažemo da u odnosu prema polovnom automobilu ima mnogo više od pukog posedovanja i vožnje kola. Ima malo i duše.

1 KOMENTAR

  1. ranije nisam hteo ni da cujem o polovnjacima, interesovao me samo novi auto. Ali vremenom sam evoluirao: mislim da polovni automobilu imaju svoje prednsoti. Ne zanima me nova oprema tipa kompjuteri, stereo sistemi, ludila, direktno ubrizgavanje i sl. ja sam sam majstor svojeg automobila, kod novih je problem sto mora da se ide u servis, ima previse elektronike koja ne moze da se popravlja, nego se manjeju celi moduli. Nadam se da ce delovi za stare automobile josh da se proizvode, kako bi vlasnici “starih krntija” mogli da im produzuju zivot.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here