ElektričarPozvati električara:
Dekoracija prostora zahteva adekvatnu rasvetu odnosno osvetljenje. Svakoj prostoriji može se dati potpuno drugačija dimenzija pravilnim i sa ukusom postavljenim osvetljenjem. Kada imate tačan plan i zamislili ste kakvu rasvetu želite u svom domu, potrebno je samo da pozovete električara i stvar je rešena.
Svakoj kući ili stanu dobro i kvalitetno osvetljenje pružiće osećaj prostranstva, topline i prijatan osećaj dobrodošlice. Prilikom uređenja prostora akcenat treba staviti na prirodnu svetlost, električno osvetljenje i kombinacije boja jer su ova 3 faktora od presudnog značaja za izgled i postizanje raznih efekata. Preporuka je svakako da se sve iskombinuje i pre nego što se počne sa sređivanjem stana.
Uređenje dnevne sobe:
Dnevni boravak može imati više namena mada u suštini radi se o veoma važnoj prostoriji u domu u kojoj provodimo dosta vremena. U njoj se uglavnom gleda televizija, čita knjiga, sluša muzika, u njoj se opuštamo, družimo sa porodicom i prijateljima, odmaramo itd. Jako često se dešava da mali broj izvora svetlosti osvetljava čitavu prostoriju što u većini slučajeva nije dovoljno već su potrebni širi spektri izvora svetlosti.
Prirodna i električna rasveta u kombinaciji može se na razne načine prilagoditi raznim potrebama i raspoloženjima. Dnevna soba vrlo često zahteva jače osvetljenje prilikom obavljanja raznih aktivnosti poput igranja šaha, karata i sl. S druge strane nekad nam je potrebna i intimnija atmosfera i slabije osvetljenje kada odmaramo, gledamo tv i dr. Najbolje rešenje je postaviti fleksibilno osvetljenje čija količina i kvalitet mogu po potrebi da se menjaju. Tu Vam se već pružaju razne mogućnosti od ukrasnih lampi, zidnog svetla do raznih drugih jačih ili slabijih sijalica, neonki…
Snopovi kojima se ističu pojedini delovi u prostoru:
Dobar izbor rasvete mogu takođe biti razni snopovi svetlosti upereni u pojedine ukrasne predmete u prostoriji ili slike čime se baca akcenat upravo na ove predmete i prostor čini izuzetno zanimljivim. Takođe se razne sijalice i lampe mogu smestiti u unutrašnjost polica ili podne lampe koje potpuno mogu da osvetle čitav dnevni boravak. Dodatna prednost kompletne rasvete je to što se može koristiti naizmenično – shodno potrebama i ne mora se paliti sve odjednom.
Podesivo osvetljenje:
Različiti izvori osvetljenja mogu biti multifunkcionalni i postoji mogućnost da se prilagode raznim zahtevima. Tako npr. podesiva lampa može istaći razne predmete ukoliko joj se jednostavno promeni položaj i izvor svetlosti. Raznim ukrasnim lampama pored potrebnog osvetljenja može se ukrasiti prostor na više načina. Sve ovo je veoma korisno kako bi Vaš dnevni boravak dobio na dubini i karakteru.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here