KupatiloProstorija koja nam treba za svakodnevno sprovođenje higijene, prostorija za ulepšavanje, opuštanje, mesto u kome ćemo započeti ali i završiti dan je upravo kupatilo. Postoji bezbroj razloga pored ovih koje smo naveli da se potrudimo da od ovog kutka svog doma napravimo najbolju i najdražu prostoriju.
Napravite tačan plan o uređenju:
Kod opremanja kupatila najveća pažnja treba da bude usmerena na izbor sanitarija i keramičkih pločica kao i na usklađivanje boja i dizajna. Estetika u ovom slučaju igra najveću ulogu, pravi izbor pločica, sanitarije i ostale kupatilske opreme. U većini slučajeva glavna reč za uređenje ovog prostora prepušta se ženama.
Za kupatila manjih kvadratura preporučuju se pastelni tonovi naročito ukoliko ima malo prirodne svetlosti, a tu se pre svega misli na belu i bež boju i njihove nijanse kao i na sve druge nežnije tonove. Kod uređenja enterijera sve češće možete se susresti sa imitacijom drvene i kamene površine. Ukoliko se držite klasičnih primera kod kupatila kao i kod ostalih prostorija siguran potez je upravo klasična keramika u svetlijoj boji. Osim što će prostoru dati posebnu eleganciju ove boje i tonovi nikada ne izlaze iz mode. Poslednja reč mode je postavljanje keramičkih pločica u spavaću sobu, tako da se nemojte iznenaditi ukoliko to vidite negde a budite hrabri ukoliko isto to i Vi želite da uradite.
Da se vratimo na pločice u kupatilima, jer pored estetske funkcije njihova karakteristika je i da oplemenjuju prostor, tako da je njihova funkcionalnost na prvom mestu kada je reč o kupatilu. One pre svega služe kako bi zaštitile zidove od vlage a s obzirom na jednostavan način na koji se čiste održavaju visok higijenski nivo. Otporne su na razna sredstva kojim se čiste i održavaju a sam materijal od kojeg su napravljene ima jako dug vek trajanja što ujedno predstavja i najvažniju karakteristiku.
Kvalitet pločica i kompletne sanitarije od ključne važnosti:
Ukoliko želite da postavite pločice po sistemu uradi sam trebalo bi dobro da savladate znanje i umeće iskusnih i proverenih majstora pa je ipak topla preporuka da to prepustite baš njima. U kupatilu je takođe jako dobro imati i podno grejanje za šta Vam takođe treba ovlašćeni stručnjak.
Ono što zavisi od Vas Vi se potrudite da maksimalno dobro uradite. Kada mislimo na to što treba da uradite sami tu se pre svega misli na odabir kvalitetnih pločica. Pored toga da biste olakšali i sebi i majstoru pazite na količinu kupljenih pločiica kako Vam se ne bi desilo da morate da dokupljujete pločice ( treba uvek kupiti nešto više nego što je potrebno jer se može desiti i da se neka pločica razbije ) .
Povedite računa o stvarima koje zavise isključivo od Vas, zatim odaberite kvalitetnog i dobrog majstora a kada se sve to završi maksimalno uživajte u čarima Vašeg kupatila – prave male oaze mira.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here