Pravo je vreme da postavite komarnikeDa bi ste se na pravi način zaštitili od raznih insekata kao što su dosadni komarci, muve i sl. najbolje rešenje je da postavite komarnike. Komarnici su ustvari mrežice koje imaju ulogu da Vas zaštite od insekata a pri tom se vrlo jednostavno rukuje njima. U izradi mrežice koristi se najkvalitetniji materijal koji trpi sve vremenske uslove i naziva se fiberglas.
Komarnike možete postavljati na prozore i vrata. Njihova izrada je moguća u raznim dimenzijama na šta utiču sami otvori i njihove veličine. Za zaštitu mrežice rubove štite vođice sa posebnim četkicama. Mehanizam koji omogućava povlačenje komarnika ima oprugu i ona sve ravnomerno reguliše.
Postoje fiksni i rolo komarnici.
Koje su to glavne karakteristike:
– Zaštita od raznih vrsta insekata sa komarnicima je stopostotna.
– Kroz komarnike dobijate apsolutno normalnu prirodnu svetlost i vidljivost je odlična.
– Vazduh kroz komarnike neometano cirkuliše.
– Na jednostavan način se rukuje njima.
Uz rolo komarnike imate mogućnost njihovog neprestanog spuštanja i podizanja. Aluminijumska kućišta koji su glavni element svakog rolo komarnika služe da bi se mreža uz sistem opruge namotavala. Osnovna karakteristika mrežice koja je od fiberglasa je to što trpi i najveće i najniže temperature.
Fiksne komarnike čini PVC ili aluminijumski ram i zategnuta mrežica. Ram se montira direktno preko štoka sa spoljašnje strane prozora. Ukoliko želite da ga postavite sa unutrašnje strane takva vrsta fiksnih komarnika ima leptir ram.
Vrata komarnici:
Oni su sačinjeni od sopstvenog štoka i mreže. Postavljaju se na mesta i gde nema vrata, u suprotnom se montiraju takođe na štok kao i kod prozora. Idealno su rešenje kod ulaznih ili balkonskih vrata. Klizni komarnici se otvaraju ili zatvaraju povlačenjem rama na levu ili desnu stranu. Po Vašem ličnom izboru komarnici se mogu i plastificirati.
Osnovne prednosti PVC prozora:
-Sa kvalitetnim PVC prozorom će te svakako uštedeti energiju. Loš i nekvalitetan prozor veoma brzo troši toplotu iz prostora i automatski povećava potrošnju električne energije. Da bi se ovako nešto sprečilo postavljanje prozora sa višekomornim profilom je pravo rešenje.
– Uz kvalitetan prozor logično idu i kvalitetna stakla koja sprečavaju UV zrake. Uz to su obavezni i dobri mehanizmi i kvalitetni profili. Sve to rezultira odličnim karakteristikama naročito kada je u pitanju zvučna i toplotna izolacija kao i apsolutna vodonepropustljivost.
-Odličan izbor mogu biti PVC šestokomorni prozori u sivoj, beloj ili boji drveta. Možete birati klasične jednokrilne, dvokrilne i različitih oblika. U njihovom sistemu moguće je zastakliti terase, izloge i dr. A pri tom je napravljena podela i na okrugle, lučne, trouglaste itd.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here