Prednosti oglašavanja u online poslovnim imenicimaOglašavanje vaše tvrtke u poslovnim imenicima ima mnoge prednosti. Za lokalne poduzetnike, to je prilika za populariziranje vlastitog brand-a i poboljšanje poslovanja općenito. Postoji nekoliko vrsta načina za oglašavanje tvrtke na lokalnoj razini i jedan od najučinkovitijih načina je oglašavanje putem lokalnih poslovnih imenika.
Ova usluga oglašavanja je vrlo učinkovita posebice za tvrtke koje nemaju nikakvu online prisutnost niti se igdje spominju na internetu. Donosimo vam nekoliko činjenica i prednosti izlistanja vaše tvrtke i brand-a u online poslovne imenike.
Razvijate profesionalan imidž
Vaša tvrtka također treba razvijati svoj imidž profesionalnog pružatelja usluge. Konkurencija na tržištu je jaka i oštra i vi to dobro znate. Vaši konkurenti pokušavaju učiniti svoju tvrtku poznatom i angažiraju menađera koji će raditi marketing za njihov brand. Zašto i vi ne biste učinili nešto po tom pitanju? Zašto kaskati za ostalima i ne uzeti svoj dio kolača? Možda vam financijske mogućnosti nisu dovoljno stabilne i velike da biste angažirali nekoga da vodi brigu o vašem marketingu, no izlistanje svog brand-a u poslovnim imenicima će učiniti jednako dobar posao. Navedite svoj naziv tvrtke, adresu, broj telefona, email, web stranicu, fotografije i video. Ne zaboravite napraviti vaš profil atraktivnim i preglednim. Stavite se u poziciju kupca. Što biste vi kao kupac voljeli vidjeti? Imajući to na umu svoj profil prilagodite kupcima i klijentima jer ćete na taj način osvojiti njihovo povjerenje. Pregledniji profil je profesionalan profil. Ne pišite kilometarske opise o vašem poslovanju. Ostavite dovoljno informacija da se korisnik zainteresira i za daljnje informacije neka posjeti vašu web stranicu, kontaktira vas putem e-maila ili telefona.
Poboljšavate svoje poslovanje
Zamislite da ste počeli izrađivati svoj online profil i sve više i više ste prisutni na internetu putem poslovnih imenika i grupa na društvenim mrežama, a vaši konkurenti još uvijek nisu uradili ništa po tom pitanju. U tom slučaju možete izvući mnogo koristi od toga. Danas, 70% korisnika radije traži tvrtke za određene usluge i proizvode online nego u telefonskom imeniku. Na primjer, ako ste TV mehaničar i izlistani ste u poslovnom imeniku, a vaš konkurent još uvijek nije registriran, korisnici će naći upravo vas i dobit ćete više poziva i posla od vašeg konkurenta. Dobijate na svoju web stranicu ciljanu posjetu korisnika koji traže upravo vas i vaše usluge što nas dovodi do treće točke, a to je povezivanje sa korisnicima.
Povezivanje sa korisnicima
Online oglašavanje u lokalnim poslovnim imenicima ili svjetski poznat kao B2B marketing ili B2C marketing u svakom slučaju će vas povezati sa ciljanom publikom te će sve više i više klijenata znati za vas i vaše ponude usluga. Poslovni imenici imaju podijeljene kategorije i vaša tvrtka će se naći u kategoriji relevantnoj za vaše poslovanje. Korisnici će ciljano tražiti kategoriju u kojoj se nalazi upravo vaša tvrtka. Nakon učinjene usluge, ako je klijent zadovoljan, zamolite ga da ostavi recenziju ili ocjenu na vašem profilu u poslovnom imeniku ili društvenim mrežama. Recenzije su dobar preduvjet za sticanje više klijenata.
Jedan od jeftinijih načina oglašavanja
Postoji nekoliko lokalnih poslovnih imenika kao što je Tvrtke.com koje nude besplatno registriranje i izlistanje obrta. No ako želite više opcija dodati svom profilu troškovi održavanja su vrlo niski i pristupačni čak i onima sa najmanjim budžetima, a podrška koju ćete dobiti od određenog poslovnog imenika je odlična. Dobro proučite što želite, koliko možete i što vam se isplati platiti. Nemojte plaćati izlistanja u poslovnim imenicima koji nemaju nikakvu posjetu korisnika. Pametno uložite svoj novac ako već planirate ulagati u marketing.
Izvor fotografije: Touroperater.com

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here