KCB u BeograduOvoga leta Beograd će biti domaćin velikih umetnika i zvezda šou biznisa. Pogledajmo neke od predloga koji su po našem mišljenu dovoljan razlog da krenete put glavnog grada i u njemu provedete makar jedan kvalitetan vikend.
Od 21. do 25. maja ljubitelji filma imaće priliku da prisustvuju osmom festivalu savremenog španskog filma „Španski metar“. Festival će biti održan u Dvorani KCB (Kolarčeva 6) i biće otvoren projekcijom filma „Slutnje“ reditelja Santjaga Tabernera koji će prisustvovati otvaranju. U pet dana festivala biće prikazano devet filmova iz 2013. i 2014. godine sa španskog govornog područja, i to: „Slutnje“ (Santjago Tabernero), „Mrtvi su oko nas“ (Beatris Sanćis), „Život naopačke“ (Horhe Toregrosa), „Ljudi oko nas“ (Huan Kavestani), „Vakolda“ (Lusija Puenso), „Arktik“ (Gabrijel Velaskes), „Poslednji dani“ (David i Aleks Pastor), „Drvo privlačnosti“ (Isabel de Ajgvavives) i „Rat Manuele Janković“ (Dijana Kardoso). Cena pojedinačne ulaznice je 250 dinara.
Mikser house u beograduLjubitelji muzike, naročito oni koji vole zvuk osamdesetih, 30. maja u Mikser House-u će moći da uživaju u muzici jedne od najzanimljivijih zagrebačkih grupa iz osamdesetih godina, „Boe“. „Boa“ je bend koji je osnovan 1979. godine i koji je u samom početku bio pod uticajem Pitera Gebrijela i Dejvida Bouvija, kao i ,u to vreme aktuelnog, novog romantizma. Boa danas nastupa u sastavu Mladen Puljiz, Zvonimir Bučević Buč, Darko Braje, Slavko Remenarić i Mladen Malek, a grupi su poseban doprinos dali Paolo Sfecci, Damir Košpić i Igor Šoštarić. Cena ulaznice u pretprodaji je 600 dinara.
Ušće u BeograduDogađaj koji će ovog leta privući najviše ljubitelja muzike u Beograd i zbog koga će valjati na vreme kupiti kartu i obezbediti smeštaj u glavnom gradu, jeste koncert Robija Vilijamsa. Koncert, koji mnogi najavljuju kao koncert decenije, biće održan 17. juna na Ušću. Kao motiv više za dolazak na ovaj veliki koncert, može vam poslužiti i informacija da su cene ulaznica za beogradski koncert najniže na celoj turneji i počinju već od 3990 dinara, što je trećina prosečne cene na evropskom delu turneje. Baš iz ovog razloga možemo očekivati veliki broj fanova iz okolnih, ali i drugih evropskih zemalja. Ulaznice su podeljene po zonama kao što su Parter A po ceni od 4.990, odnosno Parter B po redovnoj ceni od 3.990 dinara. Fan pit košta 6.990 dinara, dok najverniji fanovi imaju posebnu zonu po ceni od 8.990 dinara. Ulaznice za tribine mogu se kupiti po ceni od 5.990 dinara. Ulaznica za VIP Lounge platformu sa barskim stolovima i klupskim ugođajem je 12.000, a mesto u Gold VIP separeima je 24.000 dinara i može se rezervisati za grupe od 6 do 12 osoba.
Ljubitelji tvrđeg zvuka i oni koji uživaju u domaćoj muzici, svoj praznik na Ušću će imati 20. juna, kada će svoj koncert održati „Smak“. Smak će na Ušću nastupiti u celovitoj postavi, a na čelu su osnivači: Radomir Mihajlović Točak (gitara), Boris Aranđelović (vokal), Slobodan Stojanović Kepa (bubnjevi), Zoran Milanović (bas gitara), Dejan Najdanović Najda (vokal), Mikica Milosavljević (gitara), Dejan Stojanović Kepa junior (bubnjevi), Dejan Zdravevski (klavijature) i Filip Milanović (bas gitara).
Bend će na ovom koncertu izvoditi sve najpoznatije pesme iz svog repertoara, a najavljena je i premijera novih pesama koje bi trebalo da se nađu na sledećem albumu. Cene ulaznica su 1.500 dinara za parter, 2.000 dinara za fan pit zonu i 3.000 dinara za tribine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here