Ako se u posljednje vrijeme ne možete odlučiti za neku dobru seriju koju biste pratili, ili se vaša omiljena serija upravo završila, donosimo vam listu i pregled nekih najpopularnijih serija zbog kojih nećete žaliti vrijeme provedeno pred TV prijemnikom. Trudili smo se da na ovoj listi izaberemo nešto za svačiji ukus, pa stoga ovu listu nemojte shvatati kao rang listu, nego samo kao listu prijedloga.
Serija Dexter1. DEXTER – Da li ste ljubitelji krimi priča i priča o strašnim serijskim ubojicama? Ukoliko jeste, nemojte propustiti ovu seriju. Poptuno izvrnuta, a pomalo i uvrnuta atmosfera jednostavno će vas oduševiti. Glavni junak je policajac sa zadatkom da otkrije serijske ubojice i sve bi to bilo već pomalo kliše, da on sam nije serijski ubojica koji svoju potrebu zadovoljava ubijajući sebi slične. Uvrnuto zar ne? Pa stoga ako imate dovoljno jak stomak koji može podnijeti nasilje i krv ovu seriju nemojte preskočiti.
Serija Fringe2. FRINGE – Kad smo već počeli sa krimi žanrom, da nastavimo u tom tonu. Serija koja se naslanja na tradiciju kultnog serijala “Dosije X”. I ovaj put pratimo nadrealne slučajeve sa kojima se nosi agentica FBI-a i njen saradnik okarakteriziran kao “ludi naučnik”. Ako ste se poželjeli ovakvo krimi SF, hororo žanra obavezno potražite ovu seriju.
Serija WALKING DEAD3. WALKING DEAD – Nedavno se završila i druga sezona ove serije koja se naslanja na tradiciju horor filmova o hodajućim mrtvacima, poznatijim kao zombiji. U ovoj seriji pratimo skupinu preživjelih u totalnoj apokalipsi svijeta. Ako niste tip osobe koja se boji mraka i noću skriva pod prekrivač ne propustite ni ovo ostvarenje.
Serija Igra prijestolja4. IGRA PRIJESTOLJA – Odlična serija koja spada u žanr fantastike. Šta nam to govori? Pa naravno riječ je o zmajevima, kraljevstvima, borbama između dobra i zla, mitskim bićima i sl. Rađena je po romanu G.R.R. Martina jednog od velikih majstora pisane riječi kada je u pitanju ovaj žanr. Trenutno se počela emitovati druga sezona na HBO-kanalu.
Serija Breaking Bad5. BREAKING BAD – E, ako mislite kako su vaši srednjoškolski profesori obični dosadnjakovići, ova serija će definitivno promijeniti vaše mišljenje. Ako vam se dopao lik Majkla iz serije “Prison Break” i njegov genijalni um, onda ćete sigurno voljeti i genijalni um Waltera White-a, lik profesora kemije, koji iz jednog običnog dosadnog i monotonog života prelazi na tamnu stranu, svijet kriminala.
Serija How I meet your mother6. HOW I MET YOUR MOTHER – Da ne govorimo samo o nekim tamnim stranama života, kriminalu, borbama, evo jedne serije za sve ljubitelje kratkih humorističnih priča. Pridružite se milionima gledalaca širom svijeta koji prate ovu odista smiješnu, zabavnu skupinu prijatelja koji pokušavaju da žive samo obične dosadne živote. No da li odista uspjevaju to ne možemo znati.
Ako se i dalje ne možete odlučiti koju sa ove liste serija želite pratiti pročitajte malo više na odličnom domaćem sajtu gdje možete naći opise i za druge TV serije

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here