Prijem srednjevalnih i dugovalnih neusmjerenih farovaAko ste pretražujući radio-spektar slučajno, jer tu nema difuznih stanica koje emitiraju bilo kakav program, zalutali u područje frekvencija između, otprilike, 300 i 500 kHz, vjerojatno ste, osobito u večernjim i noćnim satima, čuli mnogobrojne signale za koje ste u početku najvjerojatnije teško mogli zaključiti čemu služe.
Čuli ste? Izvrsno, možda ste otkrili svoj budući hobi, a da toga niste bili ni svjesni. Prvo što vam je vjerojatno zapelo za oko, ma kakvo oko, uho, nekakvi su taaaa i tit signali za koje ste, nadam se, ispravno pretpostavili da su znakovi takozvane Morseove abecede.
Koja je svrha tih signala koji 24 sata, 7 dana u tjednu odašilju jedno te isto? To su takozvani neusmjereni farovi koje u tom području koriste avijacija, brodske službe i naftne platforme. O namjeni tih farova, u engleskoj literaturi poznatih pod nazivom NDB (Non Directional Beacons), drugom zgodom.
Za nas su posebno zanimljivi farovi u zrakoplovnim lukama. Svaki takav far ima pozivnu oznaku koja se sastoji od jednog (rijetko), dva (češće) ili tri slova (koristi ih najmanje 95% farova).
Pa što je u tim farovima toliko zanimljivo? Velik je broj NDB-a razbacanih diljem Evrope, Sjeverne Afrike i najzapadnijih dijelova Azije. Naravno, ima ih po cijelom svijetu, svugdje gdje postoji aerodrom; većina farova koristi snage do nekoliko stotina W, dok mnogi rade s još manjom snagom, do 25 W, što je relativno mala snaga, osobito ako imamo na umu prilično nisku efikasnost antena na tom području zbog velikog odnosa valne dužine i visine antene, zato su za nas zanimljiviji ovi bliži farovi. Veća snaga fara nije niti potrebna jer bitno je da signal bude dovoljno snažan u krugu do 50 ili 60 km od aerodroma.
Ako imate koliko – toliko kvalitetan prijemnik s mogućnošću prijema telegrafskih signala, kao antena će za početak dobro poslužiti i žica dužine 10 – 20 metara što više podignuta iznad zemlje, možete početi preslušavati opseg.
Od hrvatskih farova i danju se (u Moslavini) čuju CE – Čepin, CRE – Cres, SK – Sesvetski Kraljevac, ZAG – Zagreb, OSJ – Osijek, LOS – Lošinj, PIS – Pisarovina, VG – Velika Gorica, ponekad DVN – Dubrovnik. Od stranih farova danju se dobro čuju GBG, PP, NA, BLK, GRZ, TU, PV, VAL, LU i još neki. Signali ZAG, PIS, SK i BLK kod mene su vrlo snažni, i bez antene signali su potpuno čitljivi!
Noću je prijem neusporedivo bolji, moguć je prijem više stotina signala udaljenijih farova, jer moramo imati na umu da je to još uvijek srednji val, a poznato je da se domet signala srednjevalnih stanica u noćnim satima poveća i do 20 puta. Zbog toga se nerijetko dogodi da se na istoj frekvenciji može čuti i po 5 – 6 farova pa je potrebno malo vještine i iskustva da bi ih se razdvojilo.
Pravi lov na daleke NDB-e, dakle, počinje u večernjim i noćnim satima. U kasnim noćnim satima, kada su mnogi generatori snažnih smetnji poput računala, televizijskih prijemnika i sličnih uređaja isključeni, moguće je primiti farove udaljene i preko 2500 km. Najveći problem su bliži, snažniji europski farovi koji prekriju slabe signale udaljenih farova.
Ne znate telegrafiju? Budući da koriste male brzine, od 20 do najviše 50 slova u minuti, čak će i slabije obučeni operatori lako identificirati pojedine farove. Ako ste anti-talent za telegrafiju, ništa zato, postoji više besplatnih programa koji će prijem CW signala obaviti za vas. To je u svijetu inače prilično popularan hobi, postoje i mnogobrojni virtualni klubovi; vrlo je korisno učlaniti se u neki od njih.
U kratkom postu mnogo toga je moralo ostati nedorečeno, o nekim bitnim stvarima koje je vrlo korisno znati možda se osvrnem u jednom od idućih postova.
Moji uređaji: prijemnik je samogradnja, vlastita koncepcija, napravljen za prijem samo ovog opsega. Samogradnja je i antenski prilagođivač, neophodan dio sistema prijemnik – antena da bi se impedancija vrlo kratke antene (u mom slučaju 25 metara duga žica, valna dužina područja je oko 700 metara!) prilagodila na impedanciju prijemnika, što je neophodno da se ionako slabi signali iz antene sa što manje gubitaka “isporuče” prijemniku. Bez antenskog prilagođivača prijem farova bit će loš. Srećom, lako ga je napraviti!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here