Program protiv celulitaJedan od glavnih uzroka pojavljivanja celulita je loša cirkulacija tjelesnih tekućina koja je posljedica nedovoljnog kretanja.
Pokrenite se!

Ako satima sjedite, kad-tad dobit ćete celulit na guzi i bedrima.
Dakle. za trbuh – trbušnjaci, za celulit – svaki dan na trčanje ili vožnju bicikla 20-ak minuta, potom tuširanje toplom i hladnom vodom, pa tek nakon toga npr. Lipofaktor u gelu ili spreju.
Masaža – najbolja njega protiv celulita
Masaža četkom djeluje čudesno u borbi protiv masnih jastučića i celulita. Pomaže boljoj cirkulaciji te se brine za glatku i nježnu kožu. Najbolje su gumene četke, rukavice od sisala ili četke od prirodnih materijala.
Važno: Svakodevno masirajte kružnim pokretima suhu kožu. To će učvrstiti vezivno tkivo te učiniti kožu glatkom i podatnom. Nakon masaže četkom istuširajte se, a kožu dobro namažite kremom.
Redovito se gibajte
Gore: Dobra vježba za cjelokupnu muskulaturu bedara. Legnite na leđa. Savinite noge. Upotrijebite specijalnu gumu (možete je nabaviti u prodavaonicama sportske opreme). Primite je rukama i obavite oko stopala. Jednu nogu polagano ispružite pa savinite. Ponovite 20 puta. Nakon toga vježbu ponovite drugom nogom.
Sredina: Ovo je vrlo djelotvorna vježba za muskulaturu stražnjeg dijela bedara. Legnite na stranu, noge neka budu pod kutem od 90 stupnjeva, te stavite gumu. Sada donju nogu lagano ispružite i iznova savinite. Ponovite 20 puta. Isto tako učinite i s drugom nogom.
Dolje: Legnite na trbuh i raširite gumu, koljena savinite. Sada 20 puta širite i stišćite bedra. Ponovite 20 puta.
Bogatstvo balastnih tvari
U proizvodima koji sadrže cjelovite žitarice (ječam, zob, heljda te mahunarke poput leće, graška ili graha) nalaze se velike količine balastnih tvari. One svakodnevno trebaju biti na jelovniku kako bi nam omogućili konzumaciju po život važnih tvari. Suho voće kao užina, idealni je dodatak.
Hrana za dobar metabolizam
Normalna prehrana kod celulita nije nikakva garancija jer i mnogo vrlo mršavih žena pati od narančine kože. U borbi protiv celulita može pomoći samo pravilna prehrana kako bi se tijelo oslobodilo neželjenih produkata metabolizma. To znači jesti hranu s malo masnoća, a šećer i sol upotrebljavati s oprezom.
Kako biste smanjili masnoće, konzumirajte papaju i ananas, to će pomoći boljoj probavi. Jedite grejp i jagode koji sadrže malo kalorija, a tijelo će opskrbiti vitaminima. Tu su i banane koje će vas opskrbiti toliko potrebnom energijom.
Kako se riješiti suvišne tekućine
Riža sadrži puno kalija te je odlična u čišćenju tkiva. Krumpiri uklanjaju vodu koja se nakupila u tkivu. Umjesto toga možete kupiti neki čaj koji će ubrzati metabolizam i osloboditi vas suvišne tekućine u tijelu što je veoma važno u borbi protiv celulita.
Termalne vode osvježavaju umornu kožu
Dan je bio naporan. Nikakvo čudo što je vaša koža umorna i blijeda. Tek kada se osvježite hladnom vodom, ponovno će proraditi vaša cirkulacija. Koža će iznova biti svježa i ružičasta. Ako u vašoj blizini nema mjesta na kojem se možete osvježiti, upotrijebite tuš za lice u obliku spreja, s termalnom vodom (Vichy, Eau Thermale). Finu maglicu možete pošpricati po licu, čak i preko šminke. Kod kuće napravite piling i skinite sloj umornih stanica. Stavite vlažnu masku. Koža će opet biti napeta i svježa.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here