KalendarOtkinut je još jedan list na ovogodišnjem kalendaru. Četvrtina godine je otišla u nepovrat. Čini mi se da je jučer bio Božić, a eto već Uskrsa. Korak po korak odlaze dani, mjeseci i godine. Kako je ustvari to vrijeme relativni pojam. Ponekad se 5 minuta čini kao vječnost, a onda ustanovimo, da nam je 20, 30, 40 i tko zna koliko još godina proletjelo pred očima.
Još su svježa sjećanja na prvi dan škole, prve ljubavi, mladenačke nestašluke, a kad, evo, najednom stignu zrele godine, ozbiljnost i starost.
Život nam jednostavno izmiče iz ruke i zato trebamo pametno postupati sa njime. Učiti na greškama, pokušavati ih ne ponavljati. Trebamo se truditi čuvati uspomene, jer ruku na srce, ipak sve ono ružno što se dogodilo u prošlosti nekako padne u zaborav, a ostaju lijepi i sretni trenuci koje je svatko od nas imao.
Odreći se prošlosti isto je što i izgubiti dio sebe. Kako će taj mozaik sjećanja izgledati, ovisi o nama samima. Izradimo ga samo od lijepih kamenčića i obojimo ga toplim bojama.
Prenesimo iskustvo odnosa prema životu na našu mladost, pred kojom tek predstoje životne borbe. Pokažimo im da ipak nije sve tako loše kako bi se moglo iščitati sa naslovnica, koje ih obasipaju tužnim i ružnim vijestima svakoga dana.
Život jeste isprepleten problemima, krizama, prestrašnim događajima i nepogodama, prijevarama i ubojstvima, ali isto tako, život je i ljubav, sreća, poštovanje i prijateljstvo, prekrasna priroda i vječita vjera da će dobro pobijediti nad zlim.
Zbog svega ovog lijepog i dobrog treba uzdignute glave koračati svijetom i iz dana u dan učiti kako se nositi sa problemima.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here