PVC prozoriNajnovija istraživanja pokazuju da se skoro 40 procenata energije izgubi kroz prozore. Ukoliko pravilno odaberete pvc prozore i stakla ovaj gubitak može se znatno smanjiti a samim tim i račun za utrošenu električnu energiju.
U sprečavanju rasipanja toplote pomažu upravo prozori izrađeni od višekomornih profila. U njihovom sastavu nalazi se sve što propisuje EU i otporni su na razne vremenske uslove kao i nagle promene temperature ( mogu da izdrže temperaturu i preko 80 stepeni ).
Odgovarajuća stakla blokiraju UV zračenja, imaju kvalitetne mehanizme i dobar profil i paletu stakala koji se mogu naći u ponudi. Kod kvalitetnih PVC prozora osnovna karakteristika je potpuna vodonepropustljivost kao i odlična zvučna izolacija ( spoljna buka se svodi na minimum ) . PVC prozori u sebi sadrže specijalne aditive čime su postignuti svi standardi po pitanju sigurnosti jer ne reaguju na vatru i ne mogu da izgore.
Odličan izbor su šestokomorni PVC Prozori koje možete naći u boji drveta, sivoj i beloj boji. Postoje klasični jednokrilni i dvokrilni prozori čiji sistemi mogu podržati i zastakljivanja terasa, izloga lokala i sl. Na tržištu možete naći i prozore koji nisu standardnog oblika a tu se pre svega misli na okrugle, lučne, trouglaste ili prozore koji imaju jednu ili više kosina.

Pravilna ugradnja PVC prozora:

Pored kvaliteta samog prozora ništa manje bitan je način na koji se ugrađuje. Da bi funkcija i dugotrajnost prozora bila na najvišem nivou mora se obratiti pažnja na ispunjavanje svih normi prilikom ugradnje. Moraju se koristiti visokokvalitetni šrafovi, ankeri i zaptivni materijal kako bi se obezbedila maksimalna zvučna, hidro i termoizolacija.

Sistemi otvaranja PVC prozora:

Postoje različiti sistemi otvaranja od kojih je najčešći kada se krilo okreće oko vertikalne i horizontalne ose i drugačije ga nazivamo okretno nagibni sistem otvaranja. Za otvaranje terasa postoji harmoklizni sistem raznovrsnih kombinacija.
Otvaranje jednog zasebnog krila je isto kao i kod okretno nagibnog dok je kod ostalih sklapanje i klizanje na suprotnu stranu. Kombinovani klizno iskočni sistemi su najzahvalniji u uštedi prostora. Sastoji se iz dva dela – fiksnog i drugog iskakajućeg koji prelazi preko fiksnog dela čime se oslobađa prostor na zidovima pored prozora. Za bolje provetravanje najbolji su pokretni nagibni sisemi gde prozore možete otvarati na kip. Dihtuju potpuno isto kao i klasični sitemi.

1 KOMENTAR

  1. Osim sto izgledaju moderno i lepo i kao takvi daju poseban vizuelni pecat svakom domu, pvc prozori i vrata su veoma funkcionalni i u odnosu na drvenu stolariju, stiti bolje od vremenskih uslova i laksa je odrzavanje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here