Zidni stikeriSamolepljivi zidni stikeri su postali apsolutni hit u modernom uređenju enterijera. Oni prostor čine drugačijim i interesantnijim. Najčešće se postavljaju na zidove, ali se mogu zalepiti i na vrata, kao i na staklene površine. Moguće je pronaći odgovarajuće zidne stikere za sve prostorije u stanu.
Kako izabrati odgovarajući dezen zidnih stikera
Na tržištu je prisutna široka paleta dezena i boja zidnih stikera. Prilagodite izbor zidnih stikera nameni prostorije u kojoj ćete ih postaviti. Vrlo je važno da se zidni stikeri bojom i dezenom uklapaju sa bojama i nameštajem u prostoriji. Kada su u pitanju zidni stikeri za kuhinju i kupatilo tu se najčešće koriste trakasti stikeri koji se uzdužno lepe preko keramičkih pločica. U pitanju su stikeri sa specijalnim lepilom za pločice. Zidni stikeri za dnevni boravak mogu biti različitih veličina, oblika i boja. Uglavnom se ovde primenjuju nežnije boje zidnih stikera. Za dečije sobe su rezervisani zidni stikeri veselih boja. Najčešće su to likovi crtanih junaka i detalji iz prirode, u formi cveća, drveća, sunca, zvezda i slično. Izbor je na Vama.
Pre lepljenja zidnih stikera pripremite zidne površine
Zidne stikere ne treba lepiti na masne i prljave zidne površine, jer će u tom slučaju vrlo brzo doći do odlepljivanja. Zidove je pre lepljenja stikera potrebno pripremiti i detaljno očistiti prašinu i ostale nečistoće. Ukoliko ste tek okrečili zidove ne možete odmah pristupiti lepljenju zidnih stikera jer je potrebno da prođe određeni vremenski period kako bi nestala sva vlaga sa zidova.
Lepljenje zidnih stikera
Zidni stikeri se postavljaju vrlo jednostavno. Odlepite stiker sa papirne podloge na kojoj se nalazi, a zatim ga prislonite na zid na mesto gde želite da ga postavite. Precizno prilepite celu površinu zidnog stikera, a zatim pomoću tkanine peglanjem istisnite zaostali vazduh. Počnite od sredine stikera i idite ka krajevima. Ukoliko ipak preostane neki vazdušni mehurić, izbušite ga iglom i prepeglajte. Kada poželite da zamenite Vaše zidne stikere jednostavno ih odlepite pomoću fena. Ukoliko zaostane deo lepka možete ga ukloniti alkoholom. Zidne stikere ne morate baciti. Možete ih samo premestiti na drugo mesto, naravno pod uslovom da nisu oštećeni i izgužvani.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here