Savjeti za odabir haljine za malu djeverušuPostoji nekoliko stvari koje morate imati na umu kada odabirete odjeću za svoju malu djeverušu, a to su stil (da li je vjenčanje formalno ili ne), boju, udobnost, da li se tkanina gužva, sezona u kojoj je vjenčanje, duljinu, kvalitetu i budžet.
Formalnost
Nešto što trebate imati na umu pri odabiru savršene haljine za malenu djeverušu je svakako formalnost. Izgled haljine treba ovisiti o tome da li je vjenčanje formalno ili više opušteno, obiteljsko druženje. Ako imate morsko vjenčanje, na plaži, na otvorenom, vaša mala djeveruša bi trebala nositi nešto u svjetlim i prozračnim bojama, poput pastelno roze, pastelno plave ili nježno žute i jednostavnim dizajnom. Ako će se svečanost održati u velikoj sali nalik balskoj dvorani onda želite izabrati zaista fancy haljinicu. Samo imajte na umu da bez obzira koliko formalno ili neformalno vaše vjenčanje bilo, djevojčica se mora osjećati ugodno u odjeći koju nosi.
Stil
Pri odabiru stila haljinice, imajte na umu da želite ostati u stilu i tematici vašeg vjenčanja. Dok ona hoda niz prolaz ispred vas i nježno baca latice cvijeća po podu, sve oči u prostoru će biti uprte u nju. Možete odabrati posebnu malu verziju vaše vjenčanice ili čak manju verziju kumine haljine ili vaših djeveruša. Dokle god je stil haljine u stilu vjenčanja sve će izgledati savršeno usklađeno i harmonično.
Boja
Pri odabiru boje za haljinu vaše malene djeveruše, također želite zadržati boje na vjenčanju. Ako se odlučite ići s tim da joj haljina izgleda kao minijaturna verzija mladenkine haljine ubacite malo boje u nju. Možete dodati lijepe trake u boji oko struka ili mašne u kosu. Također koristite samo one boje koje nose ostale djeveruše ili kuma.
Udobnost
Nije važno koliko je mala ili već velika vaša malena djeveruša, želite da joj da bude ugodno u njezinoj haljini. Ona će zasigurno izgledati vrlo lijepo u bilo kojoj haljini, ali mora vam biti važno da se osjeća i ugodno. Kada već spominjemo udobnost morate imati na umu da ćete morati izabrati i odgovarajući par cipela koji će ona moći nostiti duže vrijeme i neće ju žuljati ili stiskati. Preporučljivo je kupiti ravne (bez obzira koliko vas ona moli one sa malim potpeticama) koje su izrađene od lakirane kože. Cipele također mogu biti u boji vašeg vjenčanja.
Gužvanje
Ako mislite da će djevojčica mirno sjediti za vrijeme svečanosti i prijema, varate se. Vrtit će se svakako na stolici, takva su djeca, i haljinica će se vrlo brzo izgužvati ako ne pripazite na tkanine koje odabirete. Ostanite daleko od tkanina kao što su svila i baršun jer se vrlo lako gužvaju (iako su super ugodni za nositi). Odaberite tkanine koje se neće lagano pogužvati ili eventualno, poderati. Više informacija o tkaninama možete pogledati ovdje.
Sezona
Vrijeme i doba godine kada je vjenčanje igra veliku ulogu u odabiru haljine. Ako je vjenčanje u ljeto ili proljeće, onda zasigurno nećete odabrati duge rukave, a ako je vaše vjenčanje u zimu ili u jesen, ne želite odabrati haljinu koja ima kratke rukave. Za hladnija vremena odaberite zatvorene cipelice i štramplice ili tajice koji će dodatno grijati nogice vaše male djeveruše.
Dužina
Postoje dvije različite dužine koje bi trebali razmotriti – haljina dužine do članaka ili haljina do ispod koljena. Ako odaberete haljinu do ispod koljena, pobrinite se da odaberete i odgovarajuće čarape ili tajice prikladne uz stil haljine koju ste izabrali. Ako se odlučite za haljinu dužine do članaka ili čak do poda pripazite da haljina ipak ne bude predugačka kako se djevojčica ne bi spotaknula. Ne želite da djevojčica padne i da joj bude neugodno pred svima.
Budžet
Svi znamo da u planiranju vjenčanja, imate budžet koji morate slijediti kako vas vjenčanje ne bi koštalo više nego što si možete priuštiti. Ako novac postaje problem pri odabiru svečane haljine, možete pogledati i potražiti haljinu na internetu ili možete pogledati sve ponude butika koji prodaju svečane haljine.
Nadam se da su vam ove smjernice barem malo pomogle. Nadam se da ćete pronaći savršenu malu haljinu za svoju malenu djeverušu. Sretno!

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here