Internet je sjajno mjesto za upoznavanje novih ljudi: bilo da tražite prijateljstvo, poslovno partnerstvo ili čak ljubav, postoje brojni servisi koji će vam omogućiti da razgovarate i upoznate nekog novog. Donosimo vam sedam savjeta za uspješno upoznavanje preko interneta.
1. Odlučite kakve osobe želite upoznati
Postoje različiti siteovi za različite vrste susreta. Primjerice, što se tiče velikih servisa za anglofono tržište, iako se i eHarmony i Tinder smatraju prikladnima za upoznavanje ljubavnih partnera, eHarmony često posjećuju ljudi koji traže ozbiljnu vezu, dok se na Tinderu traže neozbiljne veze kratkotrajne naravi, kao i „one night stand“.
online upoznavanje
2. Pažljivo odlučite kako se prikazati u najboljem svjetlu
U online svijetu prvi dojam je najvažniji, stoga je važno da on bude dobar. Izaberite neku sliku na kojoj ste dobro ispali, no neka vas ta slika ipak prikaže u pravom svjetlu kako bi druga osoba stvorila bolji dojam o vama. Naglasite svoje interese koje smatrate najzanimljivijima i jedinstvenima. Pišite punim rečenicama i pripazite na gramatiku i pravopis, no ne trebate pretjerivati što se tiče dužine opisa.
3. Pri pravljenju profila budite iskreni
Naravno da je važno održati određenu razinu privatnosti, no isto je tako važno govoriti istinu. Ukoliko ste istinski zainteresirani da upoznate nekoga, želite i da ta osoba bude zainteresirana da upozna vas – pravog vas, a ne nešto što ste izmislili. To je ujedno i način da budete vjerodostojni, da razvijete povjerenje, s obzirom da se online upoznavanje (najčešće neopravdano) često smatra opasnim i nesigurnim.
4. Ispunite profil do kraja
Mnogi ispunjavaju samo neke kategorije, ostavljajući ostatak praznim, no istina je da će vas drugi češće odabirati ukoliko ispunite sve jer time znaju više o vašim interesima i afinitetima. Neke su kategorije, poput lokacije, osobito važne – sve i da ste upoznali osobu koja vam djeluje jako zanimljivo, nema smisla inicirati kontakt ukoliko ste na dva različita kontinenta.
5. Odredite koliko ste informacija voljni podijeliti
Različiti se servisi za online upoznavanje razlikuju po količini informacija koje zahtijevaju od vas i po tome koliko su te informacije dostupne onima koji se ne registriraju. Istražite kakva je praksa na siteu gdje se planirate registrirati i postupajte shodno tomu.
pronalazak srodne duse
6. Budite oprezni i koristite zdrav razum
Internet pruža anonimnost zbog koje nikad ne možete biti potpuno sigurni s kakvom osobom komunicirate. Nikad nemojte pristati na nešto što vam stvara nelagodu ili vas čini nervoznima. Vjerujte vlastitim instinktima, no pazite da vas ne preplavi osjećaj paranoje – ukoliko vidite da druga osoba ima normalan, izbalansiran profil i da je dala dovoljno vjerodostojnih podataka o sebi, nema razloga za brigu. Ipak, ukoliko doživite kakvo negativno iskustvo već u početnoj, online fazi komunikacije, odmah se javite administratorima sitea ili aplikacije koju koristite i prijavite tu osobu.
7.Uživajte u iskustvu
Nakon početne prilagodbe počet ćete uživati u mogućnostima koje pruža online upoznavanje; moći ćete brzo okončati razgovore sa osobama za koje procijenite da vam ne odgovaraju, izbjeći mnogo neugodne interakcije i brzo uspostaviti smislen odnos s osobama s kojima dijelite zajedničke interese. Držite se bontona, budite umjereni, iskreni i pristojni i imate solidnu šansu upoznati osobu koja može promijeniti vaš život.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here