Uredski pribor i materijal treba biti kvalitetan i funkcionalan, a u isto vrijeme cijena treba biti fleksibilna i odgovarajuća potrebama i potražnji potencijalnih kupaca. Nameće se pitanje kako uštedjeti prilikom kupovine uredskog materijala i pribora, a da kvaliteta ostane na razini.
Bogata ponuda se u današnje vrijeme ne nalazi samo u veleprodaji i maloprodaji, online-prodaja i razni katalozi također igraju sve veću ulogu. Bilo da prvi put idete kupovati uredski pribor i materijal ili ste već iskusni u tome i znate sve što trebate, uvijek se može naučiti nove načine uštede ili utvrditi i ponavljati već iskušane strategije za što povoljnije i ujedno što kvalitetnije proizvode.
office sup
U uredski pribor i materijal se ubrajaju razni strojevi, sredstva za održavanje, odlaganje i arhiviranje, pribor za prezentaciju, papir, namještaj, informatički pribor i slično. Ako tek pokrećete neki posao možete prvo kod kuće vidjeti može li se nešto od namještaja iskoristiti za ured ili imate papira, uredskog pribora i sličnih stvari, a da ni ne znate. Napravite popis potrebnih stvari, pretražite kuću, razvrstajte pronađeno i odložite na sigurno mjesto za kasnije.
Napravite detaljan plan za ostale stvari koje niste pronašli i unaprijed isplanirajte moguće trgovine gdje ćete ih kupiti, kao i prijevoz ili način i cijenu dostave. Planiranje unaprijed je izrazito važno, budući da tako možete uštedjeti na vremenu i na novcu. Sljedeći važan korak je određivanje iznosa koji možete i želite potrošiti na kupovinu uredskog pribora i materijala. Uz ograničeni iznos i popis potrebnih stvari moći ćete obaviti kupovinu po planu, bez dodatnih troškova na nepotrebne stvari.
Još jedna mogućnost je da se prije kupovine raspitate u širem krugu prijatelja imaju li oni nešto od uredskog pribora i materijala što vama treba, pogotovo ako su u sličnom poslu. Uvijek će se naći netko tko ima određeni dio namještaja ili nešto od uredskog i informatičkog pribora, a da mu ne treba ako preuređuje ili pokreće drugi posao. U današnje vrijeme se organiziraju razne garažne prodaje, aukcije, sajmovi i slični događaji gdje uvijek možete proći povoljnije. Drugo rješenje je da odmah pri pokretanju određenog posla kupite nešto skuplje, ali kvalitetnije. Na taj način ćete u početku dati više novca, ali dobiti kvalitetu i kasnije štedjeti vrijeme i novac. U svakom slučaju veću ulogu od kvantitete igra kvaliteta, pogotovo ako se radi o nekim strojevima kao što je fotokopirni uređaj.
Ako već imate iskustva u kupovini uredskog pribora i materijala, onda vam je sigurno poznato da je najbolje platiti u gotovini, a ne kreditnom karticom. Ne samo da imate pregled nad obavljenim transakcijama, već tako lakše slijedite svoj plan i ne izlažete se riziku potrošnje većeg iznosa. Važno je da u svemu slijedite svoj plan i ne kupujete izvan svog popisa te da kupovinu svakako obavite na vrijeme, a ne da ju odložite za zadnji tren neposredno prije pokretanja posla.
Ako ste naišli na rabljeni uredski materijal i pribor, primjerice strojeve, važno je da se uvjerite u njihovu valjanost, točnost i kvalitetu. Na taj način možete pronaći sve potrebno i pritom uštedjeti, uz kvalitetu dobiti i povoljnu cijenu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here