Sejšeli - rajski arhipelagS pravom nazvan raj na Zemlji, ostrvska država Sejšeli koja je smeštena u zapadnom delu Indijskog okeana dugo je robovala predrasudi da je odmaralište bogatih i poznatih.
Poslednjih godina, ova turistička destinacija svojom egzotikom privlači na stotine turista koji zbog povoljne klime mogu na put krenuti u periodu od marta do oktobra.
Shodno sezoni, cene aranžmana su u proleće i jesen povoljnije od letnjih što samo može da vas privuče da ostvarite svoje putovanje iz snova.
OTKRIJTE NOVA OSTRVA
Za avanturiste, Sejšeli koji se nalaze u arhipelagu sa 116 ostrva u svojoj ponudi nude istraživanje novih predela. Pa tako, uz odgovarajuću opremu, možete se uputiti u istraživanje manjih nenaseljenih ostrva. Ko zna, možda baš neko novotkriveno nazovu po vama.
RONJENJE
Jedna od nezaobilaznih atrakcija ovog ostrva je svakako ronjenje ili snorkeling (ronjenje sa maskom i perajama) ili SCUBA (sa bocom), rezervisano za one kojima veće dubine nisu problem. Ovaj sport idealan je za hrabre koji bi se usudili da istraže čarobne šarene dubine u potrazi za raznobojnim koralima i retkim vrstama životinja. Plivajte s ajkulama, delfinima, ražama ili jednostavno sedite na morskom dnu dok fantastični primerci kruže oko vas. Ukoliko vam pak ova ideja zvuči zastrašujuće, uvek možete otići na izlet brodom koji ima stakleno dno.
KREOLSKA KUHINJA
Za sve one koje zanima istorija ostrva, postoje ture tokom kojih se možete upoznati sa kulturom, proći kroz starinske galerije kao i posetiti restorane u kojima možete da probate različite specijalitete kreolske kuhinje (mešavina afričke, kineske, engleske, francuske i italijanske tradicije). Legenda kaže da ako probate njihov specijalitet, breadfruit, sigurno ćete se vratiti na Sejšele. Takođe, na jednom od “ostrva ljubavi” možete čak zakazati venčanje ili proslavu godišnjice.
DŽINOVSKE KORNJAČE
Koliko ima stanovnika na ostrvu, toliko ima i džinovskih kornjača koje su posebna turistička atrakcija Sejšela. Teške su 200 kilograma a toliko godina i žive. Niko tačno ne zna kako su dospele na Sejšele a ono što je interesantno je činjenica da posebne vrste ptica moraju da ih kljucaju u zadnje noge kako bi hodale.
RAJSKA DOLINA
Pored kornjača, posebnu atrakciju čini i Rajska dolina, na ostrvu Praslin, koja je poznata po palmama kojih na ovom mestu ima čak 6.000.
PLANTAŽA VANILE I CIMETA
Ukoliko vam je dosta gradske buke i saobraćaja, na Sejšelima se možete voziti pravom volovskom zapregom koja vas na ostrvu La Dig vodi do čuvenih plantaža vanile i cimeta. S obzirom da ovde nema automobila, mir je glavna odlika ostrva na kojem umesto hotela postoje samo kreolske kućice.
SEJŠELSKI “BIG BEN”
Prestonica Sejšela je gradić Viktorija u kojem živi samo 25.000 stanovnika zbog čega mnogi ističu kako ceo grad možete obići peške. Ipak, najinteresantniji detalj ovog grada nalazi se u samom centru, a to je kopija londonskog “Big Bena”.
PRIVATNI SPA
Za one sa malo dubljim džepom, u severnom delu Sejšela nalazi se 11 privatnih vikendica koje u svojoj ponudi imaju privatni spa i velnes centar koji nikoga ne bi ostavili ravnodušnim. Tirkizno more, kristalno beli pesak i luksuzni program koji ove vikendice nude, idealni su za mlade bračne parove.
Leto se bliži. Ukoliko još uvek niste rešili kuda ćete otići ove godine, naša preporuka su upravo Sejšeli. Beg u prirodu koja je okružena palmama, egzotičnim vrstama i tirkiznim morem do juče je bio samo san. Šta čekate, spakujte kofere i omogućite sebi da vaš san postane java!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here