splav AkapulkoDa li ste se zapitali nekada zašto Beograd toliko privlači strane turiste?
Šta je ono što oni u svojim zemljama nemaju a mi smo jako poznati po tome?
Naravno, u pitanju su dobar provod i splavovi, sa kojih nakon provoda do jutra stranci odlaze puni utisaka!

Jedan od najstarijih i najpopularnijih splavova u gradu u kojem žurke počinju tek od tri sata iza ponoći je splav Hua Hua, ispod tramvajskog mosta koji je idealan za noćne ptice ali i za one koji su se pre toga zagrevali u nekom od popularnih kafića na Adi. Poznat po dobroj muzici, ovaj splav koji zovu i “urbana kafana na vodi” je često krcat tako da iako dolazite u kasne sate, poželjno je, pa čak i obavezno da imate rezervaciju.
Takođe, u rangu najpoznatijih i najviše posećenih je splav Akapulko koji se nalazi kod hotela Jugoslavija i koji postoji već deset godina. Za sve ljubitelje žive muzike i one koji prate pop scenu splav Akapulko na Zemunskom keju predstavlja idealno mesto za provod uz društvo poznatih izvođača. Ono što karakteriše ovaj splav, zbog čega je na dobrom glasu je informacija da ovde žurke nemaju kraja – ne postoje pauze u nastupu bendova, što ovo mesto i čini jedinstvenim.
Popularan po žurkama koje traju do jutarnjih sati je neizostavni Freestyler smešten na Savskom keju i poznat po takozvanim urbanim ekipama i strancima koji su ovde redovni gosti. Atraktivne plesačice koje plešu po šankovima do sitnih sati prava su atrakcija ovog kluba gde nije neobično da im se i zgodne gošće često pridruže i pokažu svoje plesačke sposobnosti. Nepisano pravilo ovog mesta gde možete čuti zvuke dobrog hausa, diska i rnb-ja je „što kraće, uže i otvorenije – to bolje“.
Odmah nakon Freestylera, glavno okupljalište mladih klabera je i moderno opremljen splav Sound sa ogromnim podijumom za igru i separeima koji su postavljeni oko podijuma. Dobar klabing i fantastična elektronska muzika, savršen su spoj za dobru atmosferu i đuskanje do ranih jutarnjih sati.
BlayWatch splavSplav Blaywatch koji spada u top tri najpopularnija na Savi, svojim kvalitetom usluga privlači veliki broj gostiju i popularan je među svim generacijama. Ovo mesto posećuju najviše ljubitelji domaće muzike. Veče obično počinje mixovima DJ-a posle kojeg, nakon što se zagreje atmosfera, sledi živi nastup počevši od pop do folk hitova sve do zore.
Jedinstven po muzici, ambijentu i ljudima koji ga posećuju je splav Povetarac, stari brod koji deset godina leži usidren na Savi i koji privlači ljubitelje kako roka tako i repa i regea. Sa ovog splava pruža se pogled na panoramu starog grada što je posebno interesantno gostima koji leti ovde dočekaju izlazak sunca. Splav koji radi sedam dana u nedelji sastoji se iz dva dela – letnjeg koji je na palubi i zimskog koji se nalazi u potpalublju.
Koji god da odaberete splav, u zavisnosti od toga koju muziku slušate i kakva vam mesta više prijaju, nećete se pokajati. Takođe, ukoliko zbog dobrog provoda dolazite sa strane, te odlučite da prespavate, na raspolaganju su vam razni jeftini apartmani za iznajmljivanje. Ponudu smeštaja pogledajte na sledećem linku: http://belano.rs/sh/tag/apartmani-beograd
Da li vi posećujete splavove?
Koji vam je omiljeni?

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here