Spojite nespojivo u svom domuJedan od najupečatljivijih stilova uređivanja stana koji su obeležili ovu godinu jeste trend kombinovanja različitih stilova. U daljem tekstu ćemo pokušati da vam približimo ovaj zanimljiv trend.
Ovaj način uređivanja stana je izuzetno koristan, iako se dosta ljudi ustručava da miksuje stilove, pogotovu oni koji su oprezni i skloni samo klasičnim načinima uređivanja enterijera. Bojite se da bi vaš prostor delovao haotično ukoliko biste u njemu spojili više različitih stilova? Bojite se da će kombinacija stilova poremetiti vaš do sada “čist” i uredan prostor? Ukoliko su baš takve brige, opustite se, podelićemo sa vama savete kako da i pored miksovanja stilova, vaš stan zadrži kohezivan dizajn. Pratite samo naše savete i budite sigurni da će krajnji rezultat biti više nego zadovoljavajući.
Spojite nespojivo u svom domuKontrast u enterijeru je izuzetno važan. Pokušajte da zamislite da ulazite u prostor u kome je sve okrečeno sličnim bojama za zidove, a nijanse stana su slične kao i materijali koji su korišćeni za nameštaj i dekoracije. Šta biste pomislili? Na prvi pogled bi vam verovatno delovao skladno i prijatno, ali biste ubrzo uvideli da je zapravo monoton. Kontrast ćete najbolje postići tako što ćete mešati stilove tako da budu kohezivni, ali da ipak izazivaju vizuelni interes. Ljudske oči su sklonije ka tome da ih privuku prostori koji ostavljaju prostora za istraživanje pre nego monotoni jednolični prostori. Najbolje je da to imate u vidu kada birate boje i teksture materijala, boje za krečenje, kao i nameštaj za vaš stan. I najšareniji predmet se može ukomponovati u prostor tako da ne smeta vašem oku. Ono što je dobijeno raznim istraživanjima jeste da je za oko idealno da u jednoj celini ima mesta i za istraživanje i za odmor. Mi vam upravo zato predlažemo da u vašem prostoru imate kontrasne stilove i boje. Najlepši i najzanimljiviji su stanovi koji poseduju ravnotežu između dva ekstremna stila.
Spojite nespojivo u svom domuSavetujemo vam i da se igrate sa šarama u vašem domu. Kada je u pitanju miksovanje stilova najpre nam na pamet pada kombinovanje različitih šara. Njih možete iskoristiti kako biste istakli omiljeni deo stana ili omiljenu boju. Svakako će svako kada dođe kod vas primetiti prvo deo koji je dekorisan nekim šarama. Možete ih primeniti na razne načine i na razne delove stana, od zidnih obloga, jastuka, lampi do tepiha. Pravilo uspešnih enterijerista koje biste morali da poštujete kako upotrebljene i miksovane šare ne bi narušile celokupnu ocenu vašeg doma jeste da morate imati neku zajedničku temu koja će šare povezivati. Postoje dve opcije: da u jednom prostoru bude više šara iste boje ili ukoliko ste odvažniji ista šara u različitim bojama. Ono što stručnjaci takođe preporučuju jeste da u jednom prostoru ne postoji više od 4 različita paterna. Praznine između šara popunite neutralnim bojama kako biste postigli savršenu harmoniju.
Spojite nespojivo u svom domuJoš jedan od modernih načina poigravanja sa više stilova jeste igranje sa različitim teksturama. Vašem oku će biti prijamčiviji prostor u kome postoji kontrast tekstura. Tekstura je ono što donosi nekoj sobi težinu. Ukoliko želite da vaš prostor bude u znaku dobrodošlice i izuzetno atraktivan, koristićete grube teksture, dok će glatke teksture više delovati uglađeno, elegantno i pomalo hladno.
Kada krećete sa preuređivanjem starog stana ili uređivanjem novog doma prvo porazmislite o tome kakav želite da bude vaš dom i koji stil da bude zastupljen. Da li više volite elegantan ili moderan prostor? Da li vas više privlači “zreliji” ili mladalački stil? To su neka od prvih pitanja na koja morate da odgovorite. Postavite takozvani kostur vašeg plana, pa tek onda pređite na detalje i iskoristite nešto od saveta koje smo sa vama podelili u prethodnim pasusima. Podelili smo sa vama smernice kako da uredite vaš dom ili poslovni prostor na način koji je više nego popularan poslednjih meseci. Nadamo se da smo uspeli da vam pomognemo da se rešite nekih nedoumica i bar idejno budete na korak bliži vašem savršenom domu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here