Sretan rođendanKada sam krenula pisati ovaj članak, dvoumila sam se kako da ga započnem. Mnoge misli su mi se rojile po glavi, no uglavnom su se vrtjele oko pitanja – zbog čega se oko rođendana diže takva pompa! Zašto baš na taj dan?
Nemojte me sada krivo shvatiti, no nikako se ne mogu složiti sa činjenicom, da se uglavnom na taj dan sjate velike količine rođendanskih čestitki rodbine, prijatelja i poznanika. Obožavam taj dan, jer mi se uz pregršt čestitki koje dobijem javljaju i ljudi koji su mi dragi, a nismo se čuli skoro pa godinu dana. Vidim da sam im još važna i da nisu zaboravili na mene. No što je sa ostatkom godine? Zar ne bi trebalo kroz cijelu godinu pokazati da nam je netko drag, pa makar jednom porukom? Čemu pokloni za rođendan? Zar nije ljepše neki iznenadni, neočekivani poklon kroz toplu riječ, kroz neku jedinstvenu gestu? A ne samo za rođendan!
Da, ponovo se vraćamo na to da živimo u najmanju ruku rečeno – u čudnim vremenima. Utrka s vremenom nama nikako ne ide u korist. Ujutro se probudimo, odemo na posao i već se spušta noć. Dan je prošao i nažalost ,opet konstatiramo da nismo kontaktirali dragu osobu. I to tako svaki dan.
Ne pada nam na pamet, da se može desiti da nećemo više imati prilike pozdraviti je. Zašto stalno trčati za ludim vremenima? Uzmimo si vremena i sjetimo se svojih dragih – obitelji, prijatelja, poznanika i pokažimo im da mislimo na njih, da ih volimo, porazgovarajmo nakratko s njima i svi ćemo se bolje osjećati. Neće biti tuge, tjeskobe i grižnje savjesti zbog nesvjesnog propusta kojeg smo napravili.
Napišite kratku poruku na papir, kupite jednu ružu ili uberite jedan maslačak, ispecite kruh ili kolač, kupite jednu olovku ili gumicu, te iznenadite ljude koje volite. Osmjeh na licu i sjaj u očima darivane osobe je neprocjenjiv. Probajte i uvidjet ćete i vi da je osjećaj neočekivanog darivanja – fantastičan!
Vjerujte, ja sam taj osjećaj imala prilike probati – neopisiv je!

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here