Šta sve čini opremu za kupatiloOprema za kupatilo je sve ono što se nalazi u kupatilu, a nije potrošno i nisu sanitarije. To znači da oprema za kupatilo nisu sapuni, peškiri, četkice za zube, hemikalije, bodimantili, četke i slično. Oprema za kupatilo takođe nisu kada, tuš-kabina, lavaboi, bidei, sifon i tako dalje. Oprema za kupatilo jesu kupatilski ormarići, police, vešalice, korpe za veš, ogledala, viseći elementi i sve što je uneto u kupatilo sa funkcijom nameštaja ili trajnog elementa.
Oprema za kupatilo je važan element svakog domaćinstva jer olakšava snalaženje u kupatilu, organizaciju prostora, održavanje higijene i drugo.

Oprema za kupatilo ne mora da bude skupa

Iako postoje kolekcije koje mogu da koštaju mnogo, oprema za kupatilo može da bude i skromna. Oprema za kupatilo može da bude samo jedan element ili više manjih, svedenih. Takođe nekada može da bude skuplje da unajmite majstore koji bi napravili kupatilski nameštaj po meri nego da kupite u nekoj prodavnici robu sličnih karakteristika. Oprema za kupatilo možda nije nešto na šta se pomisli čim neko kaže „uređenje doma“, ali oprema za kupatilo jeste važan segment uređenja ličnih prostora poput stana ili kuće.
Oprema za kupatilo se pravi od materijala koji mogu da podnesu visinu vlage u prostorima gde voda isparava. Zato se elementi u kuhinjama i u kupatilima prave uglavnom od istih materijala, a to su univer i medijapan. Ti materijali su pogodni za različitu vrstu obrade, pa i najbolje tolerišu eksperimentisanje sa bojama, lepljenjem ukrasa na površinu, naknadno bušenje, sečenje i sve ono što može da zahteva oprema za kupatilo, a nameštaj za druge prostorije ne bi podneo. Oprema za kupatilo nudi različite mogućnosti uklapanja sa okolnim prostorom, enterijerom, dezenima i namenama. Dizajn koji oprema za kupatilo može da ima daje kupatilu posebnu čar. Ili će oprema za kupatilo dominirati prostorom ili će diskretno umekšati utisak o enterijeru kupatila koje se posmatra.
Oprema za kupatilo se kupuje u specijalizovanim radnjama ili možete naručiti i uradu nameštaja po meri kod majstora koji se bave isključivo time. Za manje prostore gde ne bi bilo dovoljno mesta da se unese i neometano koristi oprema za kupatilo iz prodavnice, najbolje je naručiti mali i funkcionalan komad kupatilskog nameštaja. Ako kupatilo nije skučeno, može da se ispostavi da je fabrički urađena oprema za kupatilo koja se nalazi u prodavnicama jeftinije rešenje za vaš džep i novčanik.
Oprema za kupatilo treba da bude prvenstveno funkcionalna, što znači da ima upotrebnu vrednost u kupatilu u kojem se nalazi, ali i da njena estetika vrši neku ulogu. Oprema za kupatilo najčešće se pravi u svetlim bojama, što pomaže širenju svetlosti u zatvorenom prostoru koji obično nema prozore ili su postojeći prozori mali. Takođe, svetle boje znače čistoću i lakše je na svetlim bojama primetiti kada prljavština počne da se skuplja. U kupatilu prljavština nikada ne treba da bude očigledna jer to znači da je već kasno i zaraze se šire, pa svetle boje budu dobra opomena u vezi sa tim. Oprema za kupatilo treba da bude pomoćnik u održavanju kupatila urednim, čistim i lepim.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here