Sva lica ljubaviVjerujem da je većini dobro poznata konstatacija, kako su zapravo najvažnije stvari u životu besplatne. Jedna od takvih stvari je ljubav. Stvarna ljubav uistinu ne košta ništa. U pravoj se ljubavi uvijek daje puno, a ne traži ništa za uzvrat. Za pravu se ljubav nije teško žrtvovati.
Ljubav je sveprisutna i beskonačna. Ona je vječita inspiracija, pokretač duha i tijela. Ljubav ima nebrojeno mnogo lica, a sva su pod istim nazivnikom koji se zove ljubav (ljubav prema ženi, ljubav prema djeci, roditeljima, domovini, prijateljima, poslu, prirodi…). Mogli bismo tako nabrajati nekoliko sati, ako ne i dana.
Ljubav u sebi sadrži i sve one osobine koje je čine tako uzvišenim pojmom, a to su požrtvovnost, nesebičnost, tolerantnost, iskrenost i suosjećajnost.
Ljudi su zapravo prepuni ljubavi, samo što je nažalost mnogi ne znaju pronaći u sebi ili je zatomljuju nekim drugim negativnim karakteristikama, zbog kojih su sami sebe osudili na život osiromašen ljubavlju.
Odbacimo zato ljutnju, mržnju, zavist, bijes, netoleranciju i sve one negativnosti koje nas sputavaju da volimo i da budemo voljeni.
Takvim odnosom prema životu uljepšati ćemo svoju sadašnjost i budućnost te olakšati našu svakodnevnicu i učiniti sebe prihvatljivijim okolini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here