Svinjske uši

Potrebni sastojci:

  • 1 paket smrznutog lisnatog tijesta (500 g)
  • 15-20 dag kristal šećera

Priprema:

Lisnato tijesto ostaviti da se otopi na sobnoj temperaturi. Obje ploče tijesta posipati šećerom i staviti jednu na drugu. Na radnoj površini posutoj šećerom tijesto razvaljati u obliku pravokutnika veličine cca 20 x 30 cm. Preklopiti obje duže strane pravokutnika prema sredini tako da vanjski rubovi budu u sredini 2 cm daleko jedan od drugoga. Gornji dio tijesta opet posipati šećerom i još jednom preklopiti po dužoj strani pravokutnika. Tako preklopljeno tijesto oštrim nožem narezati na 1 cm široke kriške.
Lim isplahnuti hladnom vodom i složiti kriške na dovoljnom razmaku. Pustiti da otpočinu oko 15 minuta. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200-220 stupnjeva 8-12 minuta na srednjoj prečki. Nakon 6 minuta pečenja svaki komad okrenuti širokim nožem da se zarumeni i sa donje strane.U toku pečenja kriške će narasti i dobiti karakterističan izgled svinjskih ušiju.

1 KOMENTAR

  1. Pročitam naslov i odmah otrčim u Vajdu po svinjske uši. Rekoh da mi ih tko ne uzme ispred nosa. Al¸nek se nađe pa kupim odmah par kila. Dođem doma idem pročitati kako se to sprema: a ono gle čuda!
    Pa to su dosadni kolači. Već mi ih je pun kufer! Ali neka možda nekom posluže. Možete imati kolače a u njima skoro pa ničeg! Super za budžet nagrizen krizom!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here