Postoje mnoga mjesta na svetu koja imaju sve predispozicije da postanu najveća turistička atrakcija na svetu, međutim, što su manje dostupna i za njih se manje zna to su više šarmantnija i povoljnija.Danas vam donosimo 2 tajne Alpske skijaške destinacije za koje malo turista zna, a pružaju pravo zadovoljstvo onima koji za njih znaju.

Italija

Rezort: Val Gardena

U srcu doline Val Gardena, dolina u Dolomitima je masivna sa ogromnim prostranstvom povezanim stazama i skijalištima poznatim kao Sella Ronda i predivnom vrteskom koji čeka na sofisticirane talijanske porodice svake zime.

Izvor: Snowplaza.de

Kako doći:

Aerodromi u Veroni (Italija) i Innsbrucku (Austrija) su otprilike dva do tri sata udaljene od rezorta. Autobusi voze redovito, a za daljnje informacije možete posjetiti ovu web stranicu.

Gdje odsjesti:

 • U Selva, najveće od 3 sela koji se nalaze u Val Gardeni ćete pronaći Hotel Alpino Plan koji je jedan od omiljenih mjesta pripadnicima Američke skijaške reprezentacije. Ovdje ćete pronaći večere sa četiri sljeda jela i ljubazno osoblje. Cijena za noćenje za dvije osobe iznosi otprilike $180.
 • Alpenroyal Grand Hotel Gourment & Spa – Objekat koji ima grijani otvoreni bazen, spa i vlastitu školu skijanja. Cijena za noćenje za dvije osobe bi bila otprilike $487

Gastronomija:

 • Odmah iznad 10 000 visokog Sassolungo vrha nalazi se popularno mjesto za ručak Rifugio Emilio Comici, koji nudi ribu s roštilja i izdašan tiramisu. Obrok/Večera za dvoje otprilike iznosi oko $103.
 • Ristorante Nives nudi sjevernu Talijansku kuhinju sa regionalnim sastojcima kao što su tortellini punjeni mesom od divlje koze, i preljev od divljih bobica. Večera za dvoje iznosi otprilike $131.
 • Ristorante Concordia, restoran koji se nalazi u susjednom selu Ortisei je nešto konzervativnija verzija Talijanskog restorana gdje se južno-tirolski specijaliteti poslužuju u drvetom obloženom baru.

Dodatne zabavne aktivnosti:

 • Ortisei je najbolje mjesto za otkrivanje samog Val Gardena koji je poznat po rezbarenju drveta i ova tradicija traje od 17 veka. Tu ćete pronaći mnoštvo suvremenih obrtnika koji se bave ovim tradicionalnim zanatom, a najpoznatija djela ćete videti u galeriji Galaria Unika.
 • U Selvi, Hotel Nives nudi degustacije prošeka u svojoj modernoj vinariji uz priče o padinama i skijaškim spustevima.

Austrija

Rezort: St. Anton am Arlberg

Ovo klasično Tirolsko selo, smatra se rodnim mjestom modernog skijanja te polako postaje prava Alpska meka za skijaše poznata po svojim spustevima i noćnom životu. Osim skijanja u Sloveniji (posebice skijanje u Kranjskoj gori) skijanje u Austriji postaje zimska zanimacija mnogim Europljanima, medjutim ovaj rezort nije popularan kao ostale destinacije, mada ima sve predispozicije da to postane.

Izvor: Snowplaza.co.uk

Kako doći:

Vlakom – St. Anton je 2.5 sata udaljen od Cirihai 3.5 sata od Munchena. Za detaljnije informacije pogledajte ovdje.

Gdje odsjesti:

 • Sa svojim poznatim visokim tavanom, za koje su poznati među arhitektima, tradicionalnim sobama i popularnom aperitiv bar-u, Hotel Alte Post je u srcu sela što omogućuje jednostavno pješaćenje do skijaških staza. Cjena za noćenje u paru će vas koštati otprilike $224.
 • Idealno smješten uz glavnu gondolu, hotel Bergschoessl je smješten u 100 godina staroj zgradi i donosi ugođaj tradicionalnosti Austrijskih sela sa svojim freskama. Cjena za parove je otprilike $226.

Gastronomija:

 • U visinskom zaseoku St. Christoph, Hospiz Alm je rustična kućica sa ugodnom atmosferom i bogatom ponudom Bordeaux vina. Ručak za dvoje će vas koštati otprilike $58.
 • Malo dalje od grada nalaze se hotel Sonnbichl (večera za dvoje – $95) sa Tirolskom tradicionalnom kuhinjom i Pomodoro (večera za dvoje – $59) koji nude pizze sa savršeno tankim korama.
 • Za avanturiste, savršen će biti Rodel Abend koji nudi, osim obroka (večera za dvoje – $62) i noćno sanjkanje
 • Rodel Huette nudi obrok od domaćih specijaliteta – svinjetinu sa medom uz kiseli kupus, nakon čega slijdi Kaiserschmarren (tradicijonalna kajzarica), zatim za desert palačinke za samo $62 za dvije osobe.

Dodatne zabavne aktivnosti:

Nijedan ski dan nije potpun bez odličnog koktela, odaberite između 2 legendarna bar-a Krazy Kanguruh (piće za dije osobe – $12) i Mooserwirt (piće za dvije osobe – $11), bar sa živom disco glazbom gdje se turisti svaki put fantastično zabave.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here